Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær må ha sett noe vi ikke finner på Youtube

Det overrasker ingen at Ole Gunnar Solskjær vil til Premier League. Men slik vi kjenner den nye arbeidsgiveren hans er det nesten sjokkerende at han velger Cardiff.

PÅ VEI TIL WALES: Ole Gunnar Solskjær på Emirates med Cardiff-eier Vincent Tan og styreformann Mehmet Dalman i går. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
PÅ VEI TIL WALES: Ole Gunnar Solskjær på Emirates med Cardiff-eier Vincent Tan og styreformann Mehmet Dalman i går. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har sagt hvor viktig det er å prioritere og velge eier framfor klubb når muligheten til nye karrieresteg byr seg. Med ja til Malaysia-milliardæren Vincent Tan synes det ved første øyekast åpenbart at denne grunnleggende og Sir Alex Ferguson-lærte filosofien ikke har vært i spill i forhandlingene med Cardiff. For Vincent Tan, slik verden etter hvert har lært å kjenne ham, er ikke eieren du ønsker deg - han er i beste fall en klovn.

Som tilsynelatende ikke kan noe om fotball og fotballens følelser, standing og betydning.

Og som - enda verre - heller ikke ser ut til å bry seg.

MEN NOE KAN han, denne merkelige skruen. Og det han kan det gjør han godt. Det er nemlig ikke dumskap og dårlig forretningssans som har gjort Vincent Tan til Malaysias 10. rikeste mann. Det er ikke en klovn som har fått en generellt forsiktig og meget kritisk Ole Gunnar Solskjær på kroken heller. Så inntil videre kan det være klokt å holde døra på gløtt i forhold til at Cardiffs merkelige eier ikke er den tufsen media elsker å framstille han som.

Det vil nemlig overraske meg voldsomt om Ole Gunnar Solskjær sier ja til en klubb tuftet på idiotisk lederskap.

FORRETNINGSIMPERIET HANS HANDLER om gode oppkjøp og investeringer, og da en britisk fotballklubb med gode vekstmuligheter så ut til å stemme perfekt i forhold til porteføljen og framtidas satsingsområde plukket Vincent Tan i 2010 opp aksjemajoriteten i Crdiff City. Siden det har eierskapet hans tatt klubben til nye høyder.

Først til Wembley og ligacupfinalen i 2012.

Deretter til Premier League som vinnere av The Championship i mai 2013.

DET ER DERFOR ikke hvordan han investerer og driver klubben som forretning som er supporternes store problem. Det er hvordan han har tuklet med den gjennom å vise manglende respekt for kultur og tradisjoner som får fansen til å rase mot eieren. Vincent Tan bryr seg nemlig ikke om hva Cardiff City har vært eller betyr for byen og lokalmiljøet. Det som trigger forretningssansen hans er hva Cardiff City kan bli for butikken hans. Og det er i det bildet han i romjula sparket publikumsfavoritten Malky Mackay, manageren som tok klubben til de allerede nevnte høyder.

Det er i det bildet han i går morges hentet Ole Gunnar Solskjær med privatfly i Kristiansund.

ØST I VERDEN, om du ønsker å selge fotball som en vare du skal tjene penger på, løper Ole Gunnar Solskjær runder rundt Malcky Mackay. Spørsmålet er om han ikke løper runder rundt de fleste potensielle Cardiff-managere. For helt siden 2-1 målet mot Bayern Munchen i Champions League-finalen på Camp Nou i 1999 har Ole Gunnar Solskjær vært en superhelt i Asia.

A) Fordi han vant kampen for Manchester United, verdensdelens største fotballklubb.

B) Fordi han er det mennesket han er.

KONTAKTEN MED CARDIFF ble opprettet i god tid før jul mens potensielle klubber som Fulham, West Ham og Aston Villa også sirkulerte i spekulasjonene rundt den avtroppende Molde-treneren. Siden har den vært pleiet og utviklet i det stille. Ole Gunnar Solskjær dro med andre ord ikke til London for å se Arsenal gjenvinne tabelltoppen og til slutt slå Cardiff 1-0 for deretter å starte forhandlinger med Vincent Tan.

Han dro for å avslutte dem.

Hvilket betyr at Norges mest ettertraktede trener har sett noe vi andre ikke finner på Youtube og i all verdens oversettelser fra engelske medier og det som verre er. Han har sett at Vincent Tan ikke er en klovn.

I TILLEGG TIL å være overbevist om at Cardiff er riktig klubb på veien inn i Premier League har Ole Gunnar Solskjær fått forsikringer om midler til spillerkjøp allerede i dette overgangsvinduet, garantier (om slike finnes i fotball) om arbeidsro og minimal styreinnblanding rundt laget, og aksept for å ta med seg akkurat de han måtte ønske fra Molde, uansett funksjon. Alt sammen veldig spennende. For det er ikke nødvendigvis bare en MFK-trener som kan havne i Cardiff i løpet av kort tid.

Det lukter både trenere (Mark Dempsey og Richard Hartis), spillere (Mats Møller Dæhli og Ørjan Nyland) og andre folk han har stor tillitt til.