Solskjær-mål da United vant

Ole Gunnar Solskjær scoret ett, og la pasning til et til da Manchester United slo Basel 3-1 i Champions League. Dagbladet.no fulgte kampene direkte.

Ruud van Nistelrooy ble likevel dagens mann med sine to scoringer. Det første på innlegg fra Solskjær, og nederlenderen kunne på toppscorervis heade ballen nede i hjørnet.

Minuttet etter var van Nistelrooy frampå igjen. Han snurret rundt med Basel-forsvaret, og scoret fra nærmest død vinkel. En fantastisk scoring.

- Helt brilliant. Ruud er en utrolig avslutter, jeg ser det på trening hver dag, sier manager Sir Alex Ferguson til ITV.

Han var svært glad for nederlenderens to kjappe scoringer.

- I perioden rett etter pause, kontrollerte Basel. Vi trengte å bryte opp, og det sørget Ruud for. Viktige scoringer, sier Sir Alex.

Skryter av Solskjær

Hovedpersonen sjøl var også fornøyd med scoringen. - Jeg så ingen foran mål, og følte jeg måtte prøve. Jeg er veldig fornøyd med målet, medgir van Nistelrooy, som også skryter av sin spisskollega.

- Passningen fra Ole på det første målet var kjempebra, og akkurat der jeg ville ha den.

Fem minutter etter 2-1 var det Solskjærs tur til å score. Han ble spilt flott igjennom, og satte ballen iskaldt mellom beina på Pascal Züberbuhler.

Alt var likevel ikke bare postivit for Fergusons gutter i kveld. Allerede etter et halvt minutt fikk Basel sitt mål, og de beholdt ledelsen i en drøy time. Ved flere annledninger ble United-forsvaret fraløpt og rundspilt, men det ble bedre sving på sakene da Silvestre byttet plass med O'Shea og ble midtstopper.

Storkamp i Milano

Med seieren topper United gruppe D som eneste lag med full pott. Juventus reddet ett poeng i sin bortekamp mot Deportivo.

I gruppe C topper Dortmund og Milan etter at de vant sine kamper i kveld. Tyskerne vant 2-1 borte mot Lokomotiv Moskva, mens Milan fikk besøk av Real Madrid. Italienerne trakk de lengste strået i gigantmøtet takket være Shevchenkos scoring før pause.

SEIER: Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes feirer seieren.