Solskjær-mål gull verd for United

Verdien av Manchester United økte med omlag 650 millioner kroner etter Ole Gunnar Solskjærs vinnermål mot Bordaux. Nå er United verd over 13 milliarder kroner!

Den engelske fotballklubben har lenge vært verdens mest verdifulle, og har de siste sesongene også opplevd en enorm sportslig suksess. I dag passerte verdien av United-aksjene på børsen i London for første gang en milliard pund, omlag 13 milliarder norske kroner!

Verdi-økningen skyldes først og fremst at United med Solskjærs scoring tok et langt skritt nærmere en kvartfinale i den prestisjetunge Champions League. Vinnermålet mot Bordaux i går kveld gjorde at verdien på United-aksjene økte med fem prosent, eller totalt omlag 650 millioner kroner.

Aksjene begynte å stige allerede tidlig i går før kampen mot Bordeaux, da det ble kjent at analytikerne til Warburg Dillon Read mente at verdien av hver enkelt aksje kunne stige til en verdi av fem pund.

United-aksjene har mer enn doblet seg i verdi siden jul, og mye tyder på at verdien på Manchester United vil fortsette å stige. Det mener i hvert fall ekspertene.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

MILLIARD-MÅL: Ole Gunnar Solskjær gratuleres av David Beckham, Roy Keane, Dwight Yorke og Ryan Giggs.