Solskjær-mål sendte United til topps

Manchester United måtte slite for å sikre gruppeseieren i Champions League med hjemmeseier mot Sturm Graz, men Ole Gunnar Solskjærs scoring i begynnelsen av andre omgang fikk det til å løsne. United banket Graz 2-1.

Roy Keane doblet ledelsen vel midtveis i omgangen, og Ivica Vastics redusering på straffe i sluttminuttene kunne ikke ødelegge dagen for tittelforsvareren.

Sju minutter ut i andre omgang scoret Solskjær, og akkurat som da han avgjorde finalen i forrige sesong var det etter corner. Ballen ble halvklaret av Graz-forsvaret, men på kanten av 16-meteren traff nordmannen med en venstrebeinsvolley. Ballen føk i nettet.

Solskjær hadde hatt flere gode tilbud, to av dem bare minutter før han endelig traff blink. I første omgang nikket han rett over krysset på et innlegg fra Andy Cole, mens han i minuttene etter pause fikk to skuddmuligheter i god posisjon. Det første skuddet ble blokkert, det andre gikk utenfor.

Målet fikk det til å løsne. David May, som et par ganger hadde vært Uniteds redningsmann på giftige Graz-kontringer, nikket en ny corner fra Ryan Giggs i tverrliggeren. Keane scoret greit på returen.

Gjestene reduserte da Vastic ble felt av Giggs. Graz-kapteinen scoret selv på straffen og duket for noen hektiske sluttminutter, men United halte i land sin fjerde seier.

United var allerede klar for mellomrunden, men risikerte å miste førsteplassen og toppseeding i fredagens trekning til Olympique Marseille.

Alex Ferguson gjorde sju endringer i laget som slo Aston Villa i helgen. David Beckham og Paul Scholes sonet karantene. Henning Berg og Solskjær spilte begge fra start.