Solskjær måtte hvile

Landslagsuttatte Ole Gunnar Solskjær valgte å stå over gårsdagens kamp mot Charlton for å hvile kneet. Avgjørelsen ble tatt i samråd med manager Alex Ferguson.

MANCHESTER (Dagbladet): Til tross for at han sto over gårsdagens kamp mener Ole Gunnar at han er i rute etter skaden. Han er også glad for å være tilbake i landslagstroppen.

- Det var artig å få den beskjeden fra Åge. Når man har vært skadd slik som jeg har vært denne sesongen, er det jo nettopp slike ting man svetter for. Å bli tatt ut i landslagstroppen har vært et delmål som jeg nå har nådd, sier Solskjær til Dagbladet.

Skal tilbake

Fra tribunen på Old Trafford så han sine lagkamerater klare jobben alene. Charlton ble sendt hjem til London med tap. Louis Saha og Gary Neville scoret målene for hjemmelaget.

Sist lørdag spilte Solskjær hele kampen da Manchester United overraskende tapte mot Portsmouth. For Solskjær var det imidlertid godt å spille 90 minutter.

- Vi bestemte at jeg skulle hvile i dag. En kamp i uka er kanskje det riktige for meg nå, muligens ut denne sesongen. Jeg er ikke hundre prosent ennå, men jeg skal tilbake, lover Solskjær, som var svært fornøyd med gårsdagens resultat.

- Jeg følte på meg at vi skulle vinne denne kampen. Vi er svært fokusert på å kapre andreplassen i ligaen, og derfor var dette tre svært viktige poeng, sier han.

Nå ser han fram til lørdagens kamp mot landslagskollega John Arne Riise og Liverpool.

- Kampene mot Liverpool er alltid artige og noe man ser fram til, sier Solskjær.

Han tar det helt med ro at han så langt ikke har scoret siden comebacket etter kneskaden.

- Antall scoringer er ikke alene et uttrykk for hvilken form man er i. Etter en scoring blir man skrytt opp i skyene uten at man nødvendigvis har spilt godt, sier Solskjær.

God dialog

Kristiansund-gutten synes det er svært positivt det som har skjedd med landslaget under Åge Hareide, som han har snakket mye med de siste månedene.

- Vi har hatt en god dialog. For meg har det vært viktig at jeg også skulle føle meg klar for landslaget. Det gjør jeg nå, sier Solskjær.

Landslagstrener Åge Hareide har tidligere sagt at han på sikt ønsker Solskjær som kaptein på landslaget. Slik blir det ikke mot Russland onsdag om ei uke.

- Det tar jeg helt med ro, jeg er bare glad for å være tilbake. Nå skal jeg i likhet med de andre jobbe med å overbevise treneren om at jeg er god nok.

Med gårsdagens seier over Charlton puster Manchester United ligatoer Chelsea i nakken. Bare ett poeng skiller de to lagene når fire serierunder gjenstår.

FORSIKTIG: Ole Gunnar Solskjær gleder seg til å gjøre comeback på landslaget etter kneskaden. Samtidig må han fortsatt være forsiktig for ikke å overbelaste kneet som var skadd. I går sto han over da United slo Charlton.