Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær måtte svare om voldtektssak

Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål på en pressekonferanse, etter at engelsk avis skrev om voldtektstiltalen mot en tidligere Molde-spiller.

SPILTE I MOLDE: Den voldtektssiktede spilleren spilte i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SPILTE I MOLDE: Den voldtektssiktede spilleren spilte i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Tidligere denne måneden kom beskjeden om at det er tatt ut en ny voldtektstiltale mot en tidligere Molde-spiller, som fra før er tiltalt for en sovevoldtekt. Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Den nye saken stammer fra en hendelse i Oslo natt til 25. november 2018. Saken ble opprinnelig henlagt, men statsadvokaten beordret mer etterforskning etter at kvinnens bistandsadvokat klaget på avgjørelsen. Beslutningen om henleggelse ble derfor omgjort, skriver NTB.

I går publiserte den engelske avisa The Telegraph en rekke artikler, der Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær dras inn i saken.

Solskjær var manager i Molde da den voldtektstiltalte spilleren spilte i klubben. Avisa har også snakket med den ene kvinnen som hevder hun ble voldtatt.

- Forstår hvor vanskelig det er

I dag fikk Solskjær spørsmål om temaet på pressekonferansen i forkant av Manchester Uniteds kamp mot Chelsea mandag. Solskjær hadde forberedt seg på spørsmål om kampen, og var tydelig ikke komfortabel med at dette ble et av temaene.

Utvekslingen med reporteren som stilte spørsmålene på treningsanlegget Carrington gikk slik:

Reporter: - Hva er din reaksjon på at et av de påståtte ofrene sier at du ikke er i stand til å lede Manchester United på grunn av måten du har håndtert den saken på? Ville du gjort noe annerledes hvis det samme skjedde i United?

Solskjær: - Jeg kan bare svare det samme som jeg har gjort gjennom klubben. Dette er en sak som går gjennom rettssystemet i Norge. Vi må respektere rettsprosessen der.

Reporter: - Hva er din kommentar til at du brukte spilleren etter at en rett slo fast at det var overveiende sannsynlig at han hadde begått handlingen?

Solskjær: - Jeg svarte nettopp på spørsmålet. Jeg forstår hvor vanskelig denne situasjonen er. Du vil ikke at noen skal være i en sånn situasjon. Alle involvert i den saken har det ikke bra. Det er svaret mitt.

Etterlyst internasjonalt

Den omtalte fotballspilleren er fra før tiltalt for sovevoldtekt mot en annen kvinne i Molde i mai 2017.

Han ble frikjent i Romsdal tingrett høsten 2018, men ble likevel dømt til å betale erstatning fordi retten mente det var mer sannsynlig at han hadde begått voldtekt enn at han ikke hadde det.

Påtalemyndigheten anket frifinnelsen, men ankesaken er utsatt tre ganger fordi mannen ikke har møtt i retten. Han oppholder seg i et annet land og er ikke pågrepet, skriver NTB.

Han er internasjonalt etterlyst med pågripelsesbegjæring, men norske myndigheter får ham ikke utlevert. Inntil nylig spilte han for en klubb i Saudi-Arabia, som ikke har utleveringsavtale med Norge.