Solskjær med baby-varsler

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær skvetter hver gang mobiltelefonen ringer. Blir han pappa i dag? Eller den kvelden Norge møter Spania? Men slapp av: Ole Gunnar har lagt planer.

I dag åpnet landslaget dørene på Hotel La Reserve i Knokke-Heist. Spillere ruslet avslappet rundt mellom TV-kameraer og mediefolk. Sola skinte på det idylliske hotellet rett ved elva, som til slutt ender i den engelske kanal. Menyen besto av norske råvarer servert på tapasvis, tilberedt av det norske kokkelandslaget.

- Var det din eller min mobiltelefon? spør Ole Gunnar når det piper på terrassen.

Nei, det var ikke Ole Gunnars sølvskinnende mikromobil som hylte. Fortsatt kan han slappe av.

Fort gjort

Manchester United-spissen og samboer Silje Lyngværs første barn har ikke meldt sin ankomst ennå. Når det skjer, spiller det ingen rolle om det er EM-finale - med Norge - samme kveld.

Ole Gunnar har Nils Johan Sembs velsignelse til å reise hjem til samboeren når fødselen starter. Terminen er en gang mellom Spania- og Jugoslavia-kampene.

- Jeg har planen klar. Det er fort gjort å reise til Manchester. Det går fly hele tida. Når det skjer, reiser jeg med en gang. Men foreløpig har det ikke skjedd noe, sier Ole Gunnar til Dagbladet.no

- Har du pakket ferdig en liten reisebag?

- Nei, det har jeg ikke. Kommer ikke til å gjøre det heller. Kanskje Trond vil pakke for meg? spør Ole Gunnar, og flirer mot bestekameraten fra Kristiansund.

Trond Andersen er Ole Gunnars fotballkompis fra tida i Clausenengen og Molde. De deler rom på La Reserve. Men bare en av dem er trolig reserve når Norge spiller mot Spania tirsdag.

- Jeg synes det går bra på trening. Jeg føler meg 100 prosent frisk og opplagt, sier Ole Gunnar.

Myke og gode kropper

I to dager på rad har Solskjær gjort det han kan best til stadighet: Smelle ballen i nettet på strak vrist. Og flere på sidelinja under landslagstreningen i dag rykket litt til da Ole Gunnar flere ganger la seg ned for behandling av fysioterapeut Roar Robinson. Men det betyr ikke at han har vonde muskler.

- At jeg krever litt massasje er bare positivt. Vi må passe på kroppene våre, holde dem myke og gode. De andre får sikkert like mye behandling som meg, men det skjer ikke offentlig, bare på hotellet.

- Så du føler deg bra?

- Følelsen er god. Alt er bra med meg, sier Solskjær. Og nei: Solskjærs mobil har fortsatt ikke kalt ham hjem til Manchester.

PÅ TELENETTET: Ole Gunnar Solskjær er parat til å forlate EM til fordel for fødsel.