Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB Scanpix
Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB ScanpixVis mer

Alexis Sanchez tilbake for Manchester United

Solskjær med gladbeskjed til fansen før storoppgjøret

Alexis Sánchez er klar for spill mot gamleklubben Arsenal.

  • Se Arsenal - Manchester United på Viasat 4 fredag klokka 20.55.

Ole Gunnar Solskjær åpnet torsdagens pressekonferanse før FA-cupkampen mot Arsenal ved å sende sine tanker til alle som står Emiliano Sala nær.

- Det er tragiske nyheter. Du håper å våkne opp til gode nyheter, men jo lengre tid det tar, jo mindre sannsynlig er det. Det er tragisk for gutten, familien og alle andre som står ham nær, sier Solskjær.

Sala, som signerte for Solskjærs gamleklubb, Cardiff, 19. januar, er antatt omkommet etter at flyet hans forsvant fra radaren mandag.

Flyet var på vei fra Nantes til Cardiff, men forsvant fra radaren nord for øya Alderney 15 km utenfor den franske kysten. Søket etter argentineren pågår fortsatt torsdag.

- Det er bare en av de tingene som du ikke tror kan skje i 2019, så vi fortsetter bare å håpe og be for at det kommer noen gode nyheter, sier Solskjær.

Gladbeskjed til United-fansen

Allerede før pressekonferansen røpte Solskjær overfor Manchester Uniteds hjemmeside at Marcos Rojo, Chris Smalling og Marouane Fellaini er utilgjengelige til storoppgjøret.

- Smalling har begynt å trene, så han er forhåpentligvis tilbake neste uke. Det ser bra ut for han. Fellaini og Rojo er ganske langt unna, sier Solskjær.

En opptur for United-fansen er derimot at Alexis Sánchez er tilbake fra skade, og Solskjær kan røpe at chileneren kommer til å bli involvert mot Arsenal.

- Jeg tror han kommer til å elske det om fansen snur seg mot ham. Som spiller kommer æren inn og du tenker: «Jeg skal vise dere». Han har vært fantastisk på trening, holdningen hans har vært perfekt, så forhåpentligvis nyter han kampen, sier nordmannen.

Mimret om fortida

Solskjær forteller videre at de mest sannsynlig kommer til å gjøre et par endringer fra laget som vant 2-1 mot Brighton forrige helg.

Da var Sanchez, som kom fra Arsenal, på benken hele kampen.

- Det har alltid vært den bitreste rivaliseringen i min tid som fotballspiller. De var alltid vår nærmeste rival. De vant dobbelen, vi vant trippelen, og neste år vant de igjen. Kampene mot dem var fantastisk, sier Solskjær.

Solskjær brukte mye tid til å mimre tilbake om oppgjørene som han deltok i, og han ble bedt om å fortelle om sitt beste minne fra FA-cupen.

- Semifinalen i 1999 var en viktig kamp. Da Peter (Schmeichel) reddet straffen til (Dennis) Bergkamp, det ga oss en stor fordel. Det ga oss trippelen. Det står ut for meg. Jeg ble byttet inn og så (Ryan) Giggs' mål. Det er et høydepunkt, sier Solskjær om 2-1-kampen som ble avgjort etter ekstraomganger.

Han trekker også fram 2-0-seieren mot Newcastle i finalen som et stort øyeblikk.

- Det var et stolt øyeblikk for meg. Når du vokser opp i Norge, er det den siste kampen du ser fram til, legger Solskjær til.

Får skryt av United-legender

Solskjær fikk mye hyllest i går da Salford City kunngjorde at David Beckham hadde kjøpt seg inn i klubben.

Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville, Nicky Butt og Ryan Giggs eier allerede ti prosent hver av klubben, og etter pressekonferansen hvor de fem var til stede, fikk Solskjær mye skryt av sine tidligere lagkamerater.

Scholes, som blant annet uttalte at han føler han har fått tilbake klubben sin etter at Solskjær ble ansatt, fortalte også om sitt eget ønske om å returnere til fotballen i en trenerrolle.

- Det vil være flott for Scholes hvis han får en jobb. Han er en fyr som du vil lære av. De er ikke kompisene mine, men jeg spilte med dem i flere år, så jeg gjør bare min bit når det kommer til hvordan jeg kan hjelpe laget og klubben her, sier Solskjær