Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær med klar melding til De Gea-kritikerne

- David er den beste keeperen i verden.

FORSVARER KEEPER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
FORSVARER KEEPER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Sheffield United onsdag 19.00

Ole Gunnar Solskjær (47) holdt tirsdag en digital pressekonferanse via Zoom før onsdagens møte med Sheffield United.

Mye handlet om keeper David de Gea og den utlånte Sheffield United-keeperen Dean Henderson.

De Gea har fått en del kritikk den siste tiden, blant annet av United-legende Roy Keane, men Solskjær tok ham i forsvar da temaet dukket opp.

- David er den beste keeperen i verden. Han har sluppet inn to mål på de siste sju kampene han har spilt for oss. Det er noen kamper mot City, Chelsea, Everton, Tottenham. To mål på sju kamper, og vi har spilt en del kamper uten å slippe inn mål, sier Solskjær og fortsetter:

- For meg er de to baklengsmålene … den mot Everton er kanskje merkelig, den andre (mot Tottenham, journ.anm.) kan han kanskje redde. Han gjør gode redninger, han vinner kamper for oss. Jeg syns han er den beste keeperen i verden. Han gjør ikke feil som du ser om og om igjen. Han jobber hardt på trening og jeg er veldig fornøyd med jobben han gjør.

Solskjær vil ikke være med på at De Gea er inne i en dårlig periode som keeper.

- Han har vært i Manchester United i ni år og har utviklet seg til å bli en moden keeper, den beste i verden. Jeg syns ikke det er en dårlig rekke når du slipper inn to mål på sju kamper. Han har gjort noen store redninger. Han reddet poeng for oss mot Tottenham med en god redning, sier Solskjær.

OVERRASKET: FK Haugesund-spiller Niklas Sandberg tror ikke det han hører i intervjuet med Eurosport. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

- Blir Englands førstevalg

Sheffield Uniteds Dean Henderson må stå over mot Manchester United som følge av utlånet.

Solskjær har lenge snakket varmt om 23-åringen, som drømmer om å spille fast på Old Trafford.

- Det er en annerledes jobb å spille for Sheffield United enn Manchester United. Han har forskjellige roller. De to åra han har hatt der har vært fantastisk for utviklingen. Han har spilt med menn, han har spilt mot menn. Statistikken viser at han har reddet en del poeng med redningene sine. Han er en lidenskapelig keeper som ønsker å være den beste. Han har gode trenere der. Jeg tror han vil bli Englands førstevalg en dag, sier Solskjær.

Engelske medier skriver at Henderson avventer med å signere ny kontrakt med Manchester United og at han bare vil fornye avtalen hvis han blir lovet plass på førstelaget.

Ny kontrakt

Før pressekonferansen annonserte Manchester United at Scott McTominay har signert en kontrakt som binder midtbanespilleren til de røde fram til 2025. 23-åringen har vært en viktig brikke i Solskjærs lag.

- Han har vært en del av klubben så lenge og vi gleder oss over at han vier framtida sin her. Han er en ydmyk og hardtarbeidende gutt med United-DNA. Han vet hva som skal til. Han er en leder på banen og jeg er veldig glad for at vi skal jobbe mot å vinne trofeer sammen, sier Solskjær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!