Solskjær med Messi-advarsel: - Vi må være forsiktige

Lionel Messi har en ellevill statistikk på frispark de siste fem sesongene.

MANCHESTER: Solskjær møtte pressen før storkampen mot Barcelona. Video: Fredrik Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Barcelona onsdag 21.00.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal opp mot den spanske giganten Barcelona i Champions League. De røde er nok en gang solide underdogs, slik som mot PSG i forrige runde.

Solskjær møtte i dag et samlet pressekorps på Old Trafford, hvor han hadde med seg midtstopper Chris Smalling på podiet.

- Alle kamper er den største. Den neste er alltid den største, men selvfølgelig, når du får Barcelona, med den tradisjonen og historien, kvaliteten og individualistene - vi vet at vi må heve oss. Vi vet at vi må levere vårt beste, noe vi ikke gjorde mot PSG hjemme, sier Solskjær og fortsetter:

- Men det som skjedde i den andre kampen har gitt spillere og supportere tro på at det også er mulig mot Barcelona.

GODE FRISPARK-TALL: Lionel Messi har scoret flere mål på frispark denne sesongen. Foto: LLUIS GENE / AFP/NTB Scanpix
GODE FRISPARK-TALL: Lionel Messi har scoret flere mål på frispark denne sesongen. Foto: LLUIS GENE / AFP/NTB Scanpix Vis mer

Messi-spørsmål

Det ble selvfølgelig en del fokus på superstjerne Lionel Messi, som står med 22 mål på 30 kamper mot engelsk motstand.

Solskjær forteller at han ikke har noen spesiell plan for å stoppe argentineren.

- Hvilken plan kan du ha for å stoppe en av de beste spillerne i verden? Jeg tror som Chris (Smalling) sier, at vi ser fram til muligheten. Denne sesongen har vi spilt mot Juventus og Ronaldo, mot PSG og Mbappé, Chelsea og Hazard. Jo bedre spillere, Suarez og Coutinho også, de vil holde forsvarerne våre på tå hev, så la oss se hvordan vi klarer oss i morgen, sier Solskjær.

Messi har blant annet scoret flere mål fra langt hold denne sesongen. Han står med 20 mål på frispark i La Liga de siste fem sesongene, melder statistikkbyrået Opta. En ellevill statistikk, hvor nummer to i samme periode har elleve mål. Derfor kommer Solskjær med en advarsel:

- Vi kan ikke gi bort frispark. Hvor mange mål har Messi scoret på frispark fra utenfor boksen? Vi må selvfølgelig være forsiktige. Vi var ikke heldige med dommeren mot PSG, de skulle hatt en mann utvist. Vi håper på litt flaks også, sier Solskjær.

Smalling frykter heller ikke Messi.

- Det er noe å nyte. Denne sesongen har vi vært heldige nok å møte Ronaldo og Mbappé, utfordringer som jeg nyter og som jeg tror spillere i denne klubben nyter. Så jeg sier kom med det, sier en selvsikker Smalling.

Flere spillere ute

Noen timer før pressekonferansen var det trening på Carrington, hvor pressen fikk begrenset tilgang, og det var noen viktige spillere som glimret med sitt fravær.

Ander Herrera og Nemanja Matic, to av Solskjærs mest betrodde midtbanespillere, var ute på grunn av skade. Det samme var Antonio Valencia og Eric Bailly. Mye tyder derfor på at Solskjær må sette sin lit til spillere som Fred og Scott McTominay.

- Vi håper kanskje at Nemanja (Matic) kan bli klar. Ander (Herrera) er sannsynligvis ute. Men Eric (Bailly) og Antonio (Valencia) er definitvt ute, sier Solskjær.

Intervju med journalist i United.no, Eivind Brennhovd Holth. I anledning den forestående kampen med FC Barcelona. Vis mer

Samtidig trente angriper Marcus Rashford alene med en av Manchester Uniteds trenere, noe som kan være dårlig nytt før gigantoppgjøret med Barcelona. Alexis Sanchez var på sin side tilbake i trening igjen etter lang tid på sidelinja.

- Han trengte en ekstra oppvarming, han deltok litt på slutten. La oss se i morgen, han vil forhåpentligvis bli klar, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer