Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær med ny comeback-scoring

Etter nok en oppvisning av Ronaldo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet.no): Manchester United - Wigan 3-1.

Med Ole Gunnar Solskjær tilbake fra start hadde Manchester United muligheten til å skaffe seg et lite pusterom i toppen av Premier League, ettersom Chelsea bare klarte uavgjort tirsdag.

Men det trengtes et super-innhopp fra Cristiano Ronaldo etter pause for å ordne 3-0-seier, og Ole Gunnar Solskjær fikk sette kronen på verket i sin første kamp fra start siden november.

Ronaldo utgjorde forskjellen

Lenge så det ut som om det ikke skulle lykkes for hjemmelaget.

Sjansestatistikken viste 11-0 i Uniteds favør til pause, mens måltavla lyste 0-0. Wayne Rooney var blant dem som misbrukte flest sjanser, den største allerede etter fem minutter da han tvang Chris Kirkland til en dobbel feberredning.

Men i pausen tok Cristiano Ronaldo av seg treningsjakka og gjorde seg klar til en omgang med Boxing Day-fotball.

- Jeg hadde på følelsen at han ville forandre kampen. Vi trengte et raskt svar på det som hadde skjedd i første omgang, og Cristiano er i så god form at det var et opplagt trekk, sier Alex Ferguson ifølge PA.

I SUPERFORM: Cristiano Ronaldo scoret to i løpet av sine første fem minutter på banen, og har nå seks mål på de siste seks kampene for Manchester United. Foto: EPA
I SUPERFORM: Cristiano Ronaldo scoret to i løpet av sine første fem minutter på banen, og har nå seks mål på de siste seks kampene for Manchester United. Foto: EPA Vis mer

Fem minutter etter var kampen i realiteten avgjort.

Første scoring kom etter en corner. Ronaldo utnyttet svak markering inne i Wigan-feltet, og satte inn 1-0 med en knallhard heading.

Bare fire minutter etter var Ole Gunnar Solskjær sentral i situasjonen som førte til at Park ble felt inne i straffe-området, og det var ingen tvil om hvem som skulle skyte fra 11-meteren etter at Riley hadde blåst.

Ronaldo satte riktignok straffen rett på Kirkland, men i medgang lander returen ofte der det passer, og 21-åringen kunne enkelt sette inn sitt sjette mål på like mange kamper.

Ronaldo viser forrykende form om dagen, sist med storspillet mot Aston Villa lille julaften, og den som skal velge mellom Ronaldo og Drogba når månedens spiller i desember skal kåres har en tøff jobb foran seg.

Solskjær for n\'te gang

Ole Gunnar Solskjær var tilbake fra start for første gang siden strekken han pådro seg 1.november, og nordmannen kronet nok et comeback med scoring.

Kvarteret ut i andre omgang ble han stusset gjennom av Wayne Rooney, og foran hjemmefansen på Old Trafford gjorde Solskjær som vanlig ingen feil.

image: Solskjær med ny comeback-scoring

Allerede i mottaket kikket Solskjær etter sitt vanlige bortre hjørne, og på andre-touchet seks skritt senere trengte han ikke løfte blikket en millimeter for å plassere ballen der den skulle.

Klassisk Solskjær-scoring, og «20 Legend»-banneret vaiet nok en gang i Old Traffords Stretford End.

Leder inn i 2007

Da hjalp det lite at Wigan reduserte på straffe på overtid, og Manchester United er nå sikret tabelledelse inn i 2007.

Alex Ferguson tar det med knusende ro.

- Ingen lar seg rive med i denne klubben. Det vi har gjort er å bevise at vi kan komme tilbake etter resultater som det mot West Ham (0-1-tap).

Han benytter også anledningen til en liten leksjon for kollegaen og konkurrenten Mourinho.

- Jeg vet at Jose sa vi ville miste noen poeng, men jeg tror ikke han tenkte på at laget hans også vil miste noen. Det er fotballens natur. Det skjer alle lag. Du må bare håpe å oppnå den stabiliteten som skal til for å vinne til slutt, sier United-manageren.

ISKALD: Ole Gunnar Solskjær fikk sjansen fra start for første gang siden skaden, og nølte ikke med å score i comebacket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!