Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær med sine første poeng som Cardiff-manager

Snudde marerittstarten til seier på to minutter.

ENDELIG POENG: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff vant etter to scoringer på to minutter i den andre omgangen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ENDELIG POENG: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff vant etter to scoringer på to minutter i den andre omgangen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff - Norwich 2-1 (0-1)

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Cardiff snudde kampen på to minutter og kunne feire tre etterlengtede poeng hjemme mot Norwich.

- Det er en stor seier. Når du ser på de andre resultatene så underbygger det viktigheten av å ta tre poeng her i kveld, sier Solskjær til pressen etter kampen.

Nordmannens mannskap gikk på banen i andre omgang, vel vitende om at man måtte score minst to mål. Og omgangen startet forrykende for hjemmelaget sin del. Tre minutter etter hvilen fikk plutselig innbytter Wilfred Zaha tid og rom. Med kirurgisk presisjon fant debutanten Craig Bellamy som sikkert kunne sette inn utligningen mot klubben han begynte sin profesjonelle karriere.

- Det var en veldig bra debut av Wilfried Zaha. Han utgjorde forskjellen og sendte Bellamy gjennom med en veldig bra ball, sier Solskjær.

Tidlig innpå Zaha kom innpå allerede etter 37 minutter.

- Noen ganger må man ta en avgjørelse. Jeg følte det var rett å sette inn Wilfred [Zaha] og han løftet både medspillerne og publikum samtidig som han skremte Norwich-forsvaret med farten sin. Fremover er han enestående men jeg må nok jobbe et par timer med han når det gjelder det defensive spillet.
Kun ett minutt og 30 sekunder senere var det en annen debutant som skulle markere seg. Med publikum i ryggen etter utligningen fikke Noone slått inn ballen mot tårnspissen Kenwyne Jones. Headingen ble blokkert, men spissen satte returen knallhardt i nettaket til den poengtørste hjemmefansens ekstase. Ole Gunnar Solskjærs mannskap hadde snudd kampen på under to minutter.

Tidlig kalddusj Etter å ha møtte både United og City borte var The Bluebirds endelig tilbake på eget gress i Wales. Cardiff-eier Vincent Tan vandret opp og ned på sidelinja før kamp og skrev villig ut autografer til enorm glede for unge hjemmefans.

Cardiff åpnet kampen friskt. Fabios par første berøringer på ballen var et lekkert veggspill med Noone på høyrekanten. Unggutten fikk slått inn mot Mutch som forsøkte seg med et frekt brassespark, men ballen gikk rett på John Ruddy i Norwich-målet. Da hadde det snaut gått ett minutt.

REDNINGSMANN: Craig Bellamy jubler etter sin scoring.
Foto: Gareth Everett / NTB scanpix
REDNINGSMANN: Craig Bellamy jubler etter sin scoring. Foto: Gareth Everett / NTB scanpix Vis mer

Etter hjemmelagets gode åpning slo Norwich tilbake umiddelbart. Cardiffs fortsatte sesongens rotete forsvarsspill og Martin Olsson kom til innlegg på venstre side. Fra dypet kom Robert Snodgrass som et lokomotiv og satte ballen i mål bak en sjanseløs David Marshall.

- Vi startet for dårlig igjen, men jeg ønsker ikke å snakke om det. Kanskje jeg burde ta pausepraten min før kampen, smilte Solskjær på pressekonferansen etter kampen.
Nære utligning Norwich var en hårsbredd unna utligning ti minutter før slutt. Gary Hooper fikk avsluttet på mål og i det ballen seilte over Marshall i Cardiff-målet kom 175 centimeter lange Bellamy og fikk stanget ballen vekk fra streken.

- Man regnet nesten med at de skulle score på slutten. Men vi har en av de beste keeperne i Premier League, så det hjelper, sier Solskjær til pressen etter kampen.

Marshall vartet også opp med to fantastiske redninger mot slutten av kampen, og fikk en hyllest av sjefen etterpå.

Hyllet keepere - Han er helt fantastisk, og han er en av de beste spillerne vi har hatt denne sesongen. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at han er her, sier Solskjær om sin keeper til TV 2.

På spørsmål om han var nervøs mot slutten av kampen, svarte nordmannen:

- Jeg vet ikke om nervøs er det rette ordet, men det er en av de gangene der man forventer at de kommer til å score. Der vi hadde spillet i starten på første omgang, hadde Norwich det mot slutten av kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!