VIL HA SPILLERE PÅ LANDSLAGET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener det er på tide at Vegard Forren får sjansen på A-landslaget til Egil Olsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
VIL HA SPILLERE PÅ LANDSLAGET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener det er på tide at Vegard Forren får sjansen på A-landslaget til Egil Olsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

Solskjær mener Forren må få landslagsplass

Men Drillo sier at Molde-spillerne ikke er gode nok.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Molde sikret seriegull i går - men da Egil «Drillo» Olsen tok ut den norske landslagstroppen som møter Wales 12. november, var det bare plass til en spiller fra seriemesterne: Målvakt Espen Bugge Pettersen.

Etter at gullfeiringen startet søndag kveld, gikk Molde-trener Ole Gunnar Solskjær langt i å hylle sine egne spillere. Nå krever Solskjær at landslagsledelsen får opp øynene for Moldes gullgutter.

- Mange av dem (Molde-spillerne) må bli tatt ut på landslaget. Vegard Forren har vært helt unik i år, han er uten tvil den beste stopperen i den norske serien. Jeg håper virkelig at han får sjansen han fortjener, sier Ole Gunnar Solskjær.

Egil Olsen svarte slik da Dagbladet konfronterte ham med Solskjærs uttalelse:

SERIENS BESTE: Moldes Vegard Forren (t.v.) i diskusjon med dommer Trond Ivar Døvle. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etterlyser at Forren får sjanse på landslaget.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .
SERIENS BESTE: Moldes Vegard Forren (t.v.) i diskusjon med dommer Trond Ivar Døvle. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etterlyser at Forren får sjanse på landslaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix . Vis mer

- Jeg har en midtstopper i Fulham (Brede Hangeland) og en i Real Sociedad (Vadim Demidov). Og jeg mener begge disse klubbene er større og bedre enn Molde, sier Egil Olsen til Dagbladet.

- Ikke gode nok På spørsmål om hvorfor han ikke har med flere Molde-spillere i troppen svarer Olsen følgende:

- De er ikke gode nok.

- Er Vegard Forren i det hele tatt vurdert i A-troppen?

- Vegard er vurdert bak de som er tatt med. Pluss Even Hovland og Thomas Rogne som ikke er med, sier Olsen til Dagbladet.

IKKE GODE NOK: Det er Drillos forklaring på overfor det ikke er flere Molde-spillere i troppen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE GODE NOK: Det er Drillos forklaring på overfor det ikke er flere Molde-spillere i troppen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Molde klarte bare 2-2 mot Strømsgodset på Aker stadion, men ettersom Rosenborg tapte 3-6 mot Brann på Lerkendal er det ingen som kan ta fra Solskjærs menn førsteplassen. Den tidligere United-spissen mener laget har spilt god fotball etter at han tok over treneransvaret før sesongen.

By Rise imponert - Jeg har de beste spillerne i Norge, det har jeg sagt lenge. Det har vært opp til dem å ta sjansen, og de har tatt sjansen de har fått. Gutta har spilt fantastisk fotball i lange perioder, men de har masse å lære. Sånn som vi roter bort to poeng mot Strømsgodset nå, og slik vi rotet bort to poeng mot Brann tidligere i høst. Vi kunne gjort det selv, og sluppet å vente på at Brann skulle slå RBK, sier Ole Gunnar Solskjær.

Landslagsassistent Ole By Rise sier til Dagbladet at han har latt seg imponere av Forren denne sesongen.

- Han er tryggere i spillet sitt og er en bedre spiller enn han var i fjor. Forren er en kjempespennende spiller, sier By Rise til Dagbladet.

- Ole Gunnar (Solskjær) og jeg har snakket om Forren. Han er tatt ut i U23-troppen, og han er selvsagt på blokka, sier Ola By Rise.