- Solskjær mener jeg kan bli toppscorer

Angan vil ha minst 20 seriemål etter dobbel mot FFK.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Fredrikstad 2-0.

Davy Claude Angan stod for underholdningen på fotballens festdag i Molde.

Angan scoret sitt sjette og sjuende mål for året, og ser endelig ut til å bli den toppscoreren Ole Gunnar Solskjær handlet han inn som.

- Målet er å score tjue mål for Molde. Solskjær mener jeg kan bli Tippeligaens toppscorer, sier en fornøyd matchvinner til Dagbladet.

- Det er viktig å ha en spiss som scorer flere mål. Han har begynt bra og jeg håper det fortsetter, sier Solskjær om den 24 år gamle ivorianeren.

PÅ RETT STED: Davy Claude Angan var rett mann på rett sted både da han styrte Mattias Moströms skuddforsøk i nettet og da han styrte inn 1-0.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ RETT STED: Davy Claude Angan var rett mann på rett sted både da han styrte Mattias Moströms skuddforsøk i nettet og da han styrte inn 1-0.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I et surt og kaldt 16. maivær var det lite som minnet om at det var duket for fotballens festdag i Molde og en svak førsteomgang vil nok huskes best for det smarte og presise forspillet til Moldes 1-0-mål.

Etter halvtimen spilt slo Magnus Wolff Eikrem en kort corner til Joshua Gatt som sendte den videre til Mattias Moström. Den svenske kantspilleren tok med seg ballen innover langs sekstenmeterstreken og forsøkte seg på et skudd som i stedet ble en pasning til Davy Claude Angan.

Ivorianeren dempet det svake skuddet til Moström og satte enkelt inn sitt sjette mål for sesongen.

Molde stanget Ellers bestod omgangen av et Molde-lag som stanget og stanget mot et kompakt Fredrikstad-forsvar.

Hjemmelaget fikk flere muligheter til å øke ledelsen utover i omgangen, men både Magne Hoseth og Davy Claude Angan måtte se sine skuddforsøk havne over målet til Fredrikstad-keeper Jon Knudsen.

Fredrikstad klarte ikke å produsere de helt store sjansene i sin 4-5-1-formasjon der spiss Mouhamed Gueye ble for isolert alene på topp.

Nærmest for Fredrikstad kom stopper Vidar Martinsen som traff tverrliggeren til Molde-keeper Espen Bugge Pettersen med et utrolig skudd fra vel 35 meter to minutter før pause.

Vakkert spill 2-0 til de blåhvite kom også som et resultat av et vakkert og effektivt direktespill hos hjemmelaget. En leken Magnus Wolff Eikrem spilte Jo Inge Berget vakkert fri inne i sekstenmeteren, som i neste trekk la inn til Davy Claude Angan.

Moldes toppscorer fikk den enkleste jobben i verden med å øke ledelsen til fjorårets seriemester.

Fredrikstad yppet seg etter Moldes 2-0-scoring. Både Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain hadde hver sin mulighet til å redusere for gjestene.

I det 70. minutt headet Elyounoussi like over målet til Bugge Pettersen, mens Hussain skjøt i nettveggen på en god sjanse fra skrått hold. Bortelaget kom ikke nærmere scoring og Molde kunne innkassere tre nye poeng på hjemmebane.