Solskjær misbrukt på postordre

Ole Gunnar Solskjær har engasjert advokat etter at et norsk firma selger tippesystemer med Manchester United-spissens bilde.

«Manchester-systemene» heter spilleopplegget til firmaet Matematisk Burå AS. Åge Marstein er både styreleder, daglig leder og markedsansvarlig i postordrefirmaet, skriver BA.

Hans firma sender i disse dager ut brev med tilbud om systemene. Der brukes bilde av Solskjær og Manchester United logo. I tillegg brukes klubbnavnet aktivt for å fortelle hvor fantastisk systemet er.

Nå prøver Ole Gunnar Solskjær å stoppe markedsføringen, via sin agent og kamerat Jim Solbakken.

- Marstein påsto at han ikke var klar over at han skulle ha gjort noe ulovlig. Han skulle ringe meg tilbake og si hva han ville gjøre med saken samme dag. Siden har jeg selvfølgelig ikke hørt noe fra ham. Dette er om lag to uker siden, sier Solbakken til avisa.

Solskjærs agent vil ha betalt for bruken av bildet, og truer med å gjøre tippesystemet til et eksempel på at det ikke lønner seg å stjele tryner til markedsføring.

- Vi har satt advokat på saken. Hvis ikke denne Åge Marstein kommer med et skikkelig tilbud om kompensasjon overfor Ole Gunnar, saksøker vi både ham og firmaet hans. Da skal vi ta alt han har tjent på dette, sier Solbakken.

Manchester United er heller ikke blide for å se logoen sine på norske brevark.

- Jeg kan forsikre at vi kommer til å gjøre noe med dette. Våre jurister skal få vurdere saken før vi tar de nødvendige steg videre, sier merkevaredirektør Andrea Murphy.

(Dagbladet.no)