Solskjær mister kvalikkampene

Manchester United-stjerna snakker om skaden.

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet.no): Dagbladet.no møtte i dag Ole Gunnar Solskjær på Manchester Uniteds treningsfelt, Carrington.

Den skadde Premier League-stjerna sto ved siden av banen, mens landslagstroppen (bare bestående av tippeligaspillere) trente på feltet hvor han vanligvis jobber.

- Jeg hadde håpet å spille ut denne sesongen, men skjønte i løpet av Reading-kampen at det ikke gikk, forteller 34-åringen.

- Noe var løst inni kneet 

Helt siden juletider har han visst at noe måtte gjøres med kneet.

- Jeg kjente at noe var løst inni der, og det hendte at kneet låste seg. Det var en løs bit som irriterte, forklarer han.

Kneet han sliter med nå, er det samme kneet som han har slitt med tidligere - og som satte ham utafor fotballen i over to år.

- Nå er fremmedlegemet skylt ut, og kneet er helt fint, forsikrer spissen om det siste tilbakeslaget.

HYGGELIG PRAT: Landslagssjef Åge Hareide (t.v.) har tidligere sagt at Ole Gunnar Solskjær kanskje kan spille EM-kvalikkampene mot Tyrkia og Bosnia-Hercegovina. Men det kan han ikke, sier han sjøl i dag. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
HYGGELIG PRAT: Landslagssjef Åge Hareide (t.v.) har tidligere sagt at Ole Gunnar Solskjær kanskje kan spille EM-kvalikkampene mot Tyrkia og Bosnia-Hercegovina. Men det kan han ikke, sier han sjøl i dag. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Men det betyr ikke at alt er i sin skjønneste orden. Spillerens kirurg sier nemlig at han først kan spille fotball igjen om to uker.

- Dermed rekker jeg ikke EM-kvalikkampene mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia, konstaterer landslagsveteranen om kampene som går av stabelen henholdsvis 24. og 28. mars.

Den skadeplagede kristiansunderen er svært misfornøyd med at han igjen blir satt utafor med en skade.

- Har påvirket mine prestasjoner

- En skade oppstår aldri på et godt tidspunkt. Men dette er dumt i forhold til landslaget, og også i forhold til alle de viktige kampene for Manchester United framover, sier han.

Samtidig er han fullt klar over at skaden har påvirket spillet hans den siste tida, en tid da han stort sett har sittet på benk eller tribune.

- Det er litt frustrende å ikke være 100 prosent frisk, og da blir også prestasjonen deretter, skildrer han.

Likevel er ikke situasjonen like ille som forrige gang kneet kranglet.

Solskjær mister kvalikkampene

- Jeg håper å få med meg flere kamper denne sesongen, og kan kanskje være tilbake i troppen igjen helt i slutten av denne måneden, sier Solskjær.

Siden skaden ble kjent, har det vært spekulert i om han uansett ville bli med landslaget, som en slags mentor. Dette avviser han i dag.

- Jeg fokuserer bare på å komme tilbake i form, jeg ser ikke på meg sjøl som noen assistenttrener, fastslår han.

BESØKTE KOMPISENE: Ole Gunnar Solskjær besøkte det norske fotballandslaget, som er på treningssamling i Manchester denne uka. Sjøl er han skadd og må stå over Norges to neste kamper, bekreftet han i dag.