Solskjær mobbet Ferdinand

Slik var Rios første møte med Ole Gunnar.

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet.no): De siste dagene har Ole Gunnar Solskjær blitt hyllet av Sir Alex Ferguson, tidligere lagkamerater, skribenter, supportere og venner.

Alle tegner et bilde av verdens mest berømte nordmann som er akkurat slik vi kjenner det: En strålende fotballspiller og en flott mann.

I ettermiddag løper Solskjær for siste gang ut på Old Traffords gressmatte med knotter under støvlene. Han blir beæret med en fortjent testimonial - og fansen tar et siste farvel med ham som fotballspiller.

Fleipet med summen

Da Rio Ferdinand kom til Manchester sommeren 2002 var Solskjær allerede en etablert stjerne i United. Han hadde scoret det målet, Champions League-vinnermålet som aldri blir glemt i industribyen, og var en viktig brikke i Fergusons mannskap.

I dagens kampprogram forteller Ferdinand om sitt første møte med Solskjær på treningsfeltet. Midtstopperen kan fortelle at Solskjær ikke alltid er en beskjeden herremann, han er også en spiller som kan slenge med leppa.

Spillerne varmet opp med å spille ballen til hverandre i små grupper. De skulle holde ballen i lufta.

- Jeg misset et par ganger, og da hogg Ole til: «How much?», minnes Ferdinand.

ET SISTE FARVEL: I ettermiddag takker Ole Gunnar Solskjær fansen for støtten - og de vil takke ham for alle målene. Foto: AFP
ET SISTE FARVEL: I ettermiddag takker Ole Gunnar Solskjær fansen for støtten - og de vil takke ham for alle målene. Foto: AFP Vis mer

United hadde nemlig lagt 30 millioner pund på bordet for å overtale Leeds til å selge Ferdinand. Solskjær fleipet med at det kanskje var i meste laget ...

Spiller 20 minutter

Solskjær-sangene kommer til å runge over Old Trafford i ettermiddag, når United møter Espanyol. Og lederen for testimonialkomiteen lover kristiansunderen en minnerik dag.

- Stretford End-tilhengerne har en spesiell overraskelse til Ole, men jeg kan ikke røpe hemmeligheten, sier Philip Foster til Sportmagasinet.

Han kan imidlertid fortelle at det blir hyllester og erklæringer fra en rekke mennesker inne på stadion, og gamle lagkamerater som Peter Schmeichel og Teddy Sheringham kommer. Roy Keane og David Beckham har også sagt de gjerne skulle vært til stede, men de er opptatt med henholdsvis Sunderland og LA Galaxy.

Ole Gunnar selv innrømmer at det kommer til å bli en helt spesiell kamp, og planen er at han skal komme inn mot slutten av kampen - som også er en viktig del av sesongforberedelsene til United.

- Kampformen er akkurat slik den ikke skal være. Vi satser på 20 minutter. Jeg har ikke trent noe særlig de siste ukene, for å spare kneet. Men 20 minutter er akkurat lenge nok til at man føler man har vært der ute, sier Solskjær.

Solskjær mobbet Ferdinand
RIOS MINNE: Rio Ferdinand forteller at Ole Gunnar Solskjær mobbet ham på den første United-treninga hans.