Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær mot van Basten i Europa League

Sjekk motstanderne til Molde, RBK og Tromsø i siste hinder før Europa League-gruppespill.

NEDERLANDSK MOTSTAND: Ole Gunnar Solskjær og Molde var svært nær å slå ut Basel i Champions League-kvalfiseringen. Nå møter de nederlandske Heerenveen i play-off til Europa League-gruppespillet. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS
NEDERLANDSK MOTSTAND: Ole Gunnar Solskjær og Molde var svært nær å slå ut Basel i Champions League-kvalfiseringen. Nå møter de nederlandske Heerenveen i play-off til Europa League-gruppespillet. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer

(Dagbladet): Molde kunne fått Liverpool, Tromsø kunne fått Inter og Rosenborg kunne fått Bursaspor.

Men de norske Europa League-håpene slapp unna de antatt tøffeste lagene under dagens trekning av playoff-kampene, der vinneren går inn i gruppespillet av den nest gjeveste klubbturneringen i Europa.

Motstanden er likevel av et slikt kaliber at det skal bli tøft nok å gå videre:

Molde møter nederlandske Heerenveen, som ble nummer fem i Æresdivisjonen sist sesong. Tromsø trakk Partizan Beograd (seriemester i Serbia), mens Rosenborg møter Legia Warsawa (nummer tre i Polen).

Heerenveen trenes for øvrig av legenden Marco van Basten - med andre ord får vi en stjerneduell på trenerbenken i det oppgjøret.

TRENER HEERENVEEN: Legenden Marco van Basten. Foto:  AFP PHOTO / ANP TOUSSAINT KLUITERS
TRENER HEERENVEEN: Legenden Marco van Basten. Foto: AFP PHOTO / ANP TOUSSAINT KLUITERS Vis mer

Kampene spilles 23. og 30. august. Gruppespillet starter 20. september.

Molde og Tromsø starter med hjemmekamp, mens Rosenborg starter borte.

Sist sesong fikk alle lag som nådde gruppespillet en bonus på 640 000 euro (ca 4,7 millioner kroner), i tillegg til 60 000 euro for hver av gruppespillkampene. Dermed satt alle lag igjen med minst én million euro hver, uavhengig av resultater.

Klubbene mottok også 140 000 euro per seier, og 70 000 euro for hver uavgjorte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media