Foto: Jon Super / AP
Foto: Jon Super / APVis mer

Norsk møte mellom Ole Gunnar Solskjær og Joshua King

Solskjær møter King: - Vi kan stoppe ham

Ole Gunnar Solskjær leder sin tredje kamp som manager for de røde djevlene, og på motsatt banehalvdel står Joshua King.

Søndag ettermiddag står Ole Gunnar Solskjær på sidelinja i sin tredje kamp på Old Trafford. Den tidligere Molde-treneren har levert en imponerende statistikk etter sparkingen av José Mourinho, hvor laget nå har to seire på rad og 8-2 i målforskjell.

Eksperter og tilhengere roser mannen i været, og mener han er hovedårsaken til at sentrale spillere som De Gea og Paul Pogba er tilbake i sin livs form. Kritikerne mener derimot til at de to kampene mot Huddersfield og Cardiff var to relativt enkle kamper, som United både burde og måtte vinne, med eller uten Solskjær.

Derfor er også spenningen til å ta og føle på før kveldens kamp mot Joshua King og hans Bournemouth. Dagens motstander er hakket tøffere enn de to forrige. Laget, som i forkant av kampen, ligger nå på 12. plass på tabellen, seks plasser og totalt sju poeng bak United.

- Dette blir en tøff kamp. Bournemouth burde vunnet to, kanskje tre mot Tottenham Hotspurs, men endte med å tape med fem. Det var et veldig rart resultat, hvis man bare ser på opptredenen. Det er også trist å høre om Simon Francis' skade. Det er et stort tap for dem, selvfølgelig, og vi får håpe han kommer kjapt tilbake. Jeg ønsker ham alt godt, sier Solskjær til Manchester Uniteds offisielle side.

Norsk møte

Dagens Premier League-kamp blir også en norsk duell, hvor Solskjær får gleden av å ta imot Joshua King på Old Trafford. Selv vet manageren hva som skal gjøres for å stoppe ham.

- Spillerne må være konsentrerte. Joshua er sterk og kjapp, og har mye energi. Man må alltid være oppmerksom på ham.

Solskjær trente også Joshua King i en periode da han var trener for Uniteds reservelag.

- King har virkelig utviklet seg etter jeg hadde ham her. Det er gøy å se at han har gjort seg en karriere, både i Bournemouth og for Norge. Fotballfansen i Norge har virkelig en spiller å følge med på i Premier League. Likevel håper jeg at våre nordmenn ikke vil nyte å se King i denne kampen, for forhåpentligvis kan vi stoppe ham, sier Solskjær lurt.

Ingen Lukaku

Fansen har også etterlyst og håpet på en tropp som både inneholdt Anthony Martial og Romelu Lukaku, som begge har vært ute med skade. Martial var riktig nok bare ute mot Huddersfield, på grunn av omgangssyke. Nå har begge har blitt rapportert om de er tilbake i lett trening, men etter publiseringen av dagens tropp, er ikke sistnevnte med. Solskjær hadde likevel hintet om både Lukaku og Sanchez i forkant.

- Den neste perioden vil bli avgjørende, for det vil komme flere skader etter hvert. Mange av spillerne har spilt begge kampene mot Cardiff og Huddersfield, og derfor vil bli en eller to endringer mot Bournemouth.

- Kanskje er Anthony tilbake, kanskje vi både kan bruke Romelu og Alexis Sánchez, fordi de vil bli klar til til nytt år uansett. Det blir godt å få dem tilbake, sier Solskjær til Manchester Uniteds offisielle side.