Manchester United er ute av FA-cupen

Solskjær-nedtur: Nå raser VAR-debatten igjen

Wolverhampton vant 2-1 mot Manchester United, og er klare for semifinalen i FA-cupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Wolves - Man Utd 2-1 (0-0)

WOLVERHAMPTON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er ute av FA-cupen etter at de tapte 2-1 mot Wolverhampton.

Den nyopprykkede Premier League-klubben vant fortjent etter to scoringer i andre omgang av Raúl Jiménez og Diogo Jota.

- Det er litt av reise vi har hatt de siste åra. Denne seieren tar oss til Wembley. Vi spilte fremragende fra start til slutt i denne kampen. Vi fikk beskjed før kampen at vi kunne skape historie, og det gjorde vi dag, sier Wolves-spiller Conor Coady i et intervju etter kampen.

- Det var en fantastisk kveld. Vi vet at vi kan gjøre det spesielle på hjemmebane. Vi vil gå enda lenger nå, sier målscorer Raul Jimenez til BBC.

Var-debatt

Etter kampen raser derimot VAR-debatten igjen, bare to timer etter at Manchester City gikk videre etter et par kontroversielle avgjørelser.

Manchester United ropte på straffe i slutten av første omgang etter en episode som så nærmest identisk ut som den som ga dem straffe mot PSG i Champions League i forrige uke.

Diogo Dalot smalt til fra kanten av sekstenmeteren, Jonny snudde ryggen til og fikk ballen i albuen - i likhet med det som skjedde med Presnel Kimpembe - og ballen gikk videre ut til corner.

Martin Atkinson vinket derimot spillet videre.

- Det er straffe. Den treffer ham, det er ingen forskjell fra det som skjedde her forleden (mot PSG). Den har retning rett på mål, og armen stopper den, sier tidligere Arsenal-spiss Ian Wright til BBC om episoden.

Solskjær snakket ikke om situasjonen etter oppgjøret. Han var skuffet over egne spillere:

- Du får mye tid til å tenke i løpet av de 90 minuttene. Spillet vårt var ikke bra nok hverken med eller uten ball, og da fortjente vi ikke mer, sier Solskjær til Viasat.

Han fortsetter:

- Det er skuffende at vi gir dem så mange sjanser. Nå er det landslagspause og mange reiser bort, men nå må vi bare lade batteriene og se framover. Vi har vært god lenge og var gode mot Arsenal. I dag var det en helt annen ting. Vi var ikke gode nok og ryker ut av cupen. Det gjør det ekstra tungt, forklarer han til Viasat.

Ellevilt drama i forkant

Manchester United ble før kampen ansett som favoritt sammen med Manchester City til å ta FA-cuptrofeet hjem, og én time før kampen mot Wolverhampton så det ut som at erkerivalen skulle gå på en sjokkexit.

Championship-klubben Swansea ledet 2-0 til det gjensto tjue minutter pluss tillegg, men så snudde de regjerende seriemestrene kampen til sin fordel på sjokkerende vis.

Etter en forsvarstabbe, et billig straffespark og et offsidemål, gikk City videre til semifinalen.

VAR ble ikke brukt i den kampen ettersom det bare kreves på Premier League-arenaer, og Swansea spiller i Championship.

Dermed kunne man likevel skimte en drømmefinale mellom de to Manchester-klubbene 18. mai - om ikke en semifinale.

Men da måtte United vinne mot Wolverhampton først.

Elektrisk stemning

Det er nemlig ikke bare-bare å møte Wolverhampton. Oransjetrøyene har satset knallhardt de siste åra, rykket opp forrige sesong, og nå snuser de altså på en plass i Europa League med en sjuendeplass i ligaen og kvartfinale i FA-cupen.

Etter en litt rufsete avslutning på 2018, la Wolves-trener Nuno Espírito Santos om til tre midtstoppere bak. Siden har ulvene tatt fem seire på de siste seks hjemmekampene, der forrige tap kom 2. januar.

Wolves-fansen er utvilsomt veldig stolte over det heltene sine har fått til, og stemningen var elektrisk da spillerne gikk ut av en røyklagt tunnel til voldsom jubel blant de oransjekledde på tribunen.

Det var derimot ingen overraskelse at lagene gikk litt forsiktig ut i åpningen.

Bare fire lag har scoret på flere kontringer enn Wolverhampton i Premier League, mens Solskjærs United har også fått et rykte på seg for å være giftige framover når de vinner tilbake ballen.

Angrepsduo avgjorde

Den første omgangen ble en stille affære. Wolves hadde omgangens største sjanse, men alt i alt var den en omgang som går inn i glemmeboka relativt fort.

Det kan vi derimot ikke si at den andre omgangen gjør:

Etter et tidlig skremmeskudd av Rashford i andre omgang, måtte Romero igjen i aksjon da Wolves fikk kampens hittil største sjanse.

João Moutinho - én av seks portugisere i Wolves-troppen - slo et strøkent mot Raúl Jiménez, som var overlegen i lufta. Romero fikk derimot slått ballen over på imponerende vis.

Wolverhampton fikk omsider etablert et trykk på United, og tjue minutter før slutt satt den endelig for oransjetrøyene.

Raúl Jiménez mottok ballen i United-boksen. Wolverhampton-spissen vrikket seg rundt for å komme i god skuddposisjon, og da meksikaneren så sitt snitt til å prøve seg, hadde ikke Sergio Romero kjangs.

Scoringen sendte Wolves-fansen til himmels, og fem minutter seinere kunne de juble igjen da Diogo Jota var iskald alene med Romero.

I sluttminuttene ble Victor Lindelöf utvist etter en knallhard takling, men avgjørelsen så noe streng ut, og etter å ha konferert med VAR-dommerne, ga hoveddommer Martin Atkinson det gule kortet i stedet.

Manchester United fikk et trøstemål på overtid ved Marcus Rashford.

Semifinalene trekkes i morgen etter kampen mellom Millwall - Brighton, som starter klokka 16.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer