- Solskjær? Nei, var det Solskjær? Ja!

Dortmund-trener Klopp ser likheten.


(Dagbladet): Borussia Dortmund - Málaga 3-2, sammenlagt 3-2.

Den alltid engasjerte Dortmund-treneren Jürgen Klopp var en stor bunt av følelser etter gårsdagens snuoperasjon mot Málaga. Og mens det spanske lagets representanter følte seg urettferdig behandlet, gikk Klopps tanker til en annen beryktet snuoperasjon på overtid i Champions League.

26. mai 1999 ledet Bayern München finalen 1-0 i det klokka passerte 90 minutter.

Så utliknet Teddy Sheringham for Manchester United i første tilleggsminutt, før Ole Gunnar Solskjær pirket inn målet som kanskje sterkere enn noe annet øyeblikk sikret ham en evig plass i United-fansens hjerter.

- Virkelig sprø kamp I går het heltene Marco Reus og Felipe Santana, og spilte for det tyske laget. Men Klopp ser likheten med den norske bragden for snart 14 år siden.

- Solskjær. Nei, var det Solskjær? Jo, sier Klopp mens han får bekreftet fra Viasats intervjuer at han husker riktig.

SNUOPERASJON ANNO 1999: Ole Gunnar Solskjær scoret 2-1-målet etter at Teddy Sheringham hadde utliknet på overtid for United i Champions League-finalen mot Bayern München for 14 år siden. Foto: Arnt E. Folvik
SNUOPERASJON ANNO 1999: Ole Gunnar Solskjær scoret 2-1-målet etter at Teddy Sheringham hadde utliknet på overtid for United i Champions League-finalen mot Bayern München for 14 år siden. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Og 45-åringen sier det føltes som å vinne en tittel i går, selv om det bare var semifinaleplassen laget hans sikret seg.

- Dette var ikke finalen, men det var virkelig en sprø kamp. Det var selvsagt ikke vår beste kamp i Champions League. I første omgang viste vi at vi hadde nerver, det er ikke så lett når ønsket er sterkt om å komme videre til neste runde, og det syntes i første omgang.

- Vårt siste våpen Hans egen «Solskjær» var den brasilianske midtstopperen Felipe Santana.

- Det var veldig vanskelig. Motstanderen var veldig erfarne, tida gikk - det var ikke lett å holde hodet kaldt. Så da tok vi fram vårt siste våpen. Vi sendte fram en midtstopper, sier Klopp og skrattler.

- Det var et veldig spesielt taktisk grep. Så skjedde det som skjedde, det var helt sprøtt og noe vi aldri vil glemme, sier han.

Ikke imponert Motstanderens trener, chilenske Manuel Pellegrini, var ikke spesielt raus i nederlagets time. Han antydet på det sterkeste at Uefa hadde bestemt seg for at Málaga ikke skulle til semifinalen.

Og selv gratulasjonen inneholdt et stikk til måten Klopp avgjorde kampen på.

- De sa de spilte den beste fotballen i Europa, men avsluttet med to langballer med to midtstoppere i feltet, men jeg må gratulere Borussia, sa Pellegrini ifølge Inside Spanish Football.

Klopp ga også et entusiastisk intervju til Sky Sports, som spurte om han tror laget hans kan vinne Champions League.

- Hvis vi spiller som i kveld? Nei. Men om vi spiller som vi har spilt i Champions League - og med lidenskapen fra i kveld - er vi vanskelige å spille mot, sier Klopp.