Solskjær og Cole byttes bort?

Alex Ferguson kan komme til å bytte bort både Ole Gunnar Solskjær og Andy Cole for å sikre seg spillerne han ønsker seg for å vinne tilbake Champions League-trofeet neste sesong.

Fiorentina-keeper Francesco Toldo står øverst på Alex Fergusons ønskeliste og United vil ventelig tilby Andy Cole i bytte for den italienske landslagskeeperen. I tillegg må United ut med en god slump penger for 28-åringen som er verdsatt til nesten 210 millioner kroner.

En entusiastisk Toldo sa i går til nettstedet Soccernet at han tror Fiorentina vil presse på for å få til en overgang til en utenlandsk klubb denne sommeren, slik at ikke andre italienske klubber skal sikre seg spilleren gratis når kontrakten går ut om et drøyt års tid.

- Alt er opp til Fiorentina nå, men hvis jeg forlater klubben vil Manchester United være en fantastisk mulighet for meg. Jeg tror United kan starte å forhandle med en gang, sa Toldo.

Blir det noe av overgangen for Toldo brenner det trolig et blått lys for spillere som Mark Bosnich, Massimo Taibi og Raymond van der Gouw som alle har mislyktes i å fylle tomrommet etter Peter Schmeichel som forsvant til Sporting Lisboa forut for denne sesongen.

Solskjær ofres?

Også Ole Gunnar Solskjær kan komme til å forlate klubben. Tottenham fikk nylig avslått et bud på 154 millioner kroner på nordmannen, men det er ventet at klubben vil høyne budet ytterligere etter sesongslutt. En byttehandel med Londonklubbens Sol Campbell har også vært nevnt i denne sammenheng.

Også Leeds jakter på Solskjær og klubben skal i følge Soccernet være klare til å legge et bud på over 170 millioner på bordet for å sikre seg kristiansunderens underskrift.

Flere avganger

Fra før er som kjent PSV Eindhovens spiss Ruud van Nistelrooy på vei til klubben, mens en annen nederlender Jordi Cruyff ganske sikkert vil forlate klubben på free transfer denne sommeren. Også Teddy Sheringham er tippet til å forlate klubben, mens United på sin side er linket til Fiorentina-duoen Rui Costa og Gabriel Batistuta. Sistnevnte synes dog uaktuell dersom det blir noe av overgangen til van Nistelrooy.

Uansett er det mye som tyder på at en rekke nye fjes vil bli å finne på Old Trafford kommende sesong.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no