JUBEL: Ole Gunnar Solskjær, Erling Braut Håland og Vegard Forren strålte etter 1-0-seier over Rosenborg. Foto: Bildbyrån
JUBEL: Ole Gunnar Solskjær, Erling Braut Håland og Vegard Forren strålte etter 1-0-seier over Rosenborg. Foto: BildbyrånVis mer

Eliteserien: Molde - Rosenborg 1-0

Solskjær og Forren ut mot RBK-profil: - Ganske hevngjerrig

Ole Gunnar Solskjærs hyller eget lag, bortsett fra det han selv var best på: effektiviteten. Samtidig går han hardt ut mot Rosenborg-kaptein Mike Jensen.

MOLDE (Dagbladet): Molde dominerte fullstendig fra første til siste minutt hjemme mot serieleder Rosenborg og vant 1-0 søndag kveld.

Eirik Hestad briljerte med sin teknikk, overblikk og dribleferdigheter. Magnus Wolff Eikrem eide midtbanen som hovmester og servitør. Etzaz Hussain og Fredrik Aursnes kneblet RBKs indreløpere. Erling Braut Håland jobbet som en maskin og skapte mye trøbbel med sitt rykk og sin fysikk, mens trønder Vegard Forren storspilte og ble matchvinner med sitt hodestøt.

Totalen av kollektivets bunnsolide prestasjon gjorde at Molde burde ha vunnet med langt flere mål enn 1-0 over Rosenborg.

- Vi var nærmere 5-0 enn de var utlikning. Dette er den første seieren over Rosenborg etter at jeg kom tilbake til Molde. Det var på tide. Vi har spilt bedre enn dem før og tapt. Vi var ikke effektive i dag heller og burde vunnet mer, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Solskjær ut mot Jensen

Konkurranseinstinktet eskalerte da han så hvordan Rosenborg-kaptein Mike Jensen holdt på ute på den regntunge kunstgressmatta på Aker Stadion.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær vet hva han hadde gjort med Mike Jensen om han var spiller. Vegard Forren mener Jensen slipper unna med veldig mye. Foto: Bildbyrån
FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær vet hva han hadde gjort med Mike Jensen om han var spiller. Vegard Forren mener Jensen slipper unna med veldig mye. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Hadde jeg vært spiller, vet jeg hva jeg hadde gjort. Derfor er jeg glad jeg ikke er spiller lenger. Jeg var ganske hevngjerrig på banen når det var sånne ting som skjedde. Hvis jeg hadde vært på banen i dag, hadde jeg tatt igjen, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Samtidig er det sånn det skal være når det er toppkamp, derby og lokaloppgjør. Han får et kort når det ikke skulle vært kort, men var heldig som slapp unna da han taklet Ruben. Der burde han kanskje ha fått rødt. Heldigvis tok Etzaz Hussain jobben med Mike Jensen og gikk seirende ut av den duellen.

- Var Jensens etterslenger et tema i pausen?

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi konsentrerte oss om å spille en god 2. omgang. Det har skjedd altfor ofte at vi har vært gode før pause mot Rosenborg, men falt sammen etter hvilen.

Forren: - Jensen er smart

Selv var Mike Jensen svært skuffet over Rosenborgs prestasjon i Molde.

- Det var noen tøffe dueller på banen som alltid. Dette var elendig av oss. Vi framstår ikke som et lag. Som kaptein må jeg ta ansvar. Vi skuffer enormt, sier RBK-kapteinen kort.

Matchvinner Vegard Forren støtter Solskjærs budskap og mener dansken er både ufin i stilen og smart på en gang.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hyller Moldes prestasjon, bortsett fra effektiviteten. Foto: Bildbyrån
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hyller Moldes prestasjon, bortsett fra effektiviteten. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Mike Jensen gir og tar. Han er en kaptein som går foran og er glad i å legge igjen litt. Det hadde ikke vært feil om han fikk to gule i dag, men det handler for oss om å ikke la seg påvirke, sier Vegard Forren til Dagbladet.

- Det er småtteri hele veien. Det er ofte fem-seks situasjoner før han får tilsnakk. Han er flink til å skjule det.

- Hva er det han gjør?

- Det er noen etterslenger som kommer etter at pasningen er gått. Det er vanskelig for dommeren å se. Jensen er smart, rett og slett. Dommeren får det sjelden med seg.

Ruben Gabrielsen skryter på sin side av Jensen.

- Det er sånn det skal være i et derby. Jeg synes det er fint at Mike Jensen er i ligaen her. Han spiller litt annerledes og veldig røft. Vi trenger det, sier Ruben Gabrielsen til Dagbladet.

- Han prater mye og er en karakter. Vi trenger slike typer i Eliteserien.

Solskjær hyller Eikrem

ROS: Ole Gunnar Solskjær mener Magnus Wolff Eikrems betydning for Molde er enorm. Foto: Bildbyrån
ROS: Ole Gunnar Solskjær mener Magnus Wolff Eikrems betydning for Molde er enorm. Foto: Bildbyrån Vis mer

Ligaen trenger også typer som Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad. Duoen herjet mot Rosenborg søndag kveld. Eikrem med sitt overblikk og sin pasningsfot, Hestad med dribleferdigheter og driv.

- Hvilken betydning har Eikrems comeback i Molde for dere?

- Magnus betyr mye for oss. Han har blitt voksen, den gutten. Magnus har lært mye i utlandet og har kommet hjem for å bli. Han hjelper og lærer ungguttene mine, sier Solskjær til Dagbladet.

- Er du enig med Forren i at dere har høyere maksnivå enn Rosenborg?

- Jeg vet ikke hva som er maksnivået deres, men vi har i hvert fall et høyt maksnivå. Men for at vi skal kalle det maksnivå, må vi score på sjansene våre. Vi sløser for mye, sier Molde-treneren.

- Vi ble snytt for straffe, men heldigvis ble det ikke matchavgjørende. Jeg er veldig fornøyd med at vi er gode. Så skal jeg si minst mulig om dommeren og om Rosenborg og hva jeg tenker om deres prestasjon. Det er mulig vi møtte dem på et gunstig tidspunkt.

Forren: - Jensen er smart

Vegard Forren var eneste trønder på banen da han senket Rosenborg søndag kveld i Molde.

- Var jeg eneste trønder? Det er spesielt. Jeg regner med det er ekstra bittert for dem. Jeg håper det. Det er selvfølgelig spesielt for meg, sier Forren til Dagbladet.

- Rosenborg ser på seg selv som det beste laget i Eliteserien. De har det høyeste bunnivået, men vi har et høyere toppnivå. Det mener jeg. Vi må oftere opp på det nivået.

- Hva tenker du som trønder om at det ikke er trøndere i Rosenborgs ellever for tiden?

- Det er flere i Trøndelag som er opptatt av at det skal være mange trøndere i Rosenborg. Det er spesielt situasjonen de er i nå. Sånn er det når de ikke har trøndere som er gode nok til å hevde seg i Europa, sier Forren til Dagbladet.

- Men du er trønder og god nok?

- Ja, jeg er god nok. Det mener jeg i hvert fall selv. Men jeg trives så godt i Molde og har det så bra her at det skal bli vanskelig å få meg til Molde igjen. Neste år skal vi være god nok til seriegull.

Solskjær er veldig glad for at Forren har valgt Molde og ikke Rosenborg.

- Denne scoringen var viktig for Vegard. Han viste igjen at han er blå.