Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær og Giggs er speidere på Wales-kampen

Sendt ut av Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

• Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 20.45

CHESTER (Dagbladet.no): Manchester United-duoen Ryan Giggs og Ole Gunnar Solskjær kommer til Wrexham i kveld for å følge Wales-Norge på Racecourse Ground.

Ifølge den walisiske avisa Western Mail er de sendt av United-manager Alex Ferguson for å vurdere spillere.

Ryan Giggs skal ha en peptalk for de walisiske spillerne før kampen, skriver avisa.

- Jeg følger fortsatt resultatene til Wales tett og heier på dem like høylydt som noen annen, sier Giggs.

Ingen Solskjær-avtale

Det norske lagets pressetalsmann Jon Mørland bekrefter at United-duoen kommer til kampen, men sier at laget ikke har noen formell avtale med Solskjær før kampen.

- Men det er vel ikke unaturlig om han snakker med noen, sier Mørland til Dagbladet.no.

PÅ SPEIDERTOKT: Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs skal i kveld studere de walisiske og norske landslagsspillerne for Manchester United. Foto: REUTERS
PÅ SPEIDERTOKT: Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs skal i kveld studere de walisiske og norske landslagsspillerne for Manchester United. Foto: REUTERS Vis mer

Tidligere i dag var United-duoen på en minnegudstjeneste i Manchester i forbindelse med 50-årsmarkeringen av München-ulykken. Etter denne dro til rett til Wales.

Solskjær har hatt god kontakt med Åge Hareide helt siden han hadde landslagssjefen som trener da han slo gjennom som målscorer i Molde midt på 1990-tallet.

Solskjær la opp som fotballspiller i august i fjor, og er nå trener i Manchester United.

Giggs (34) ga seg som landslagsspiller og -kaptein for Wales etter 0-0 mot Tsjekkia i juni i fjor, men spiller fortsatt for United.

Planlagte bytter

Mørland forteller at det ikke er noen helsemessige problemer i den norske troppen i dag, og at startoppstillingen dermed blir som varslet i går:

Opdal - Storbæk, Kah, Hangeland, Riise - Strømstad, Andresen, Nevland - Braaten, Carew, Gamst Pedersen.

Hareide har forhåndsannonsert en del bytter. John Carew og Brede Hangeland skal spares i andre omgang. Erik Nevland flyttes fram som spiss, mens Frode Kippe kommer inn i midtforsvaret.

image: Solskjær og Giggs er speidere på Wales-kampen

Kristofer Hæstad og Christian Grindheim skal også inn. Det betyr trolig at Fredrik Strømstad gir plass til en av dem, mens den andre overtar for Nevland når han flyttes fram.

RBK-keeper Rune A. Jarstein overtar for Branns Håkon Opdal i det norske målet etter pause.

image: Solskjær og Giggs er speidere på Wales-kampen
PÅ TRENINGSFELTET: Ole Gunnar Solskjær er ansatt som trener i Manchester United. Nå er han sendt til Wales av Sir Alex Ferguson.
ÅGE PÅ TRIKSEREN: Åge Hareide får besøk av sin tidligere elev Ole Gunnar Solskjær i kveld. Kanskje finner United-duoen noen Manchester-kandidater på det norske laget også?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media