Sølvkampen i Eliteserien: Molde mot Sarpsborg 08

Solskjær og Moström slakter eget lag: - Det var 11 mot 1

Alt gikk galt for Molde på kvelden hvor Rosenborg ble seriemester. Nå tyder mye på at Ole Gunnar Solskjærs elever må slå Sarpsborg 08 i en ren sølvfinale i siste serierunde.

SKUFFET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær hevder at han ikke kan huske å ha sett Molde spille så svakt før som de gjorde i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær hevder at han ikke kan huske å ha sett Molde spille så svakt før som de gjorde i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Kristiansund 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter 19 av 21 mulige poeng på de siste sju kampene, hadde Molde én hånd på sølvmedaljen i Eliteserien før derbyet mot lillebror Kristiansund i kveld.

Med en rekordung startellever og gjennomsnittsalder på 22,6 år fikk Molde en marerittkveld på Aker Stadion.

Én ting var at Rosenborg sikret seg seriegullet da Molde gikk på denne overraskende smellen hjemme mot Kristiansund. Én annen var ydmykelsen av at lillebror KBK triumferte på deres hjemmearena. Enda verre var det at Molde svekket sine egne sjanser i sølvkampen med dette tapet.

Om Sarpsborg 08 tar en oppskriftsmessig seier borte mot fortapte Viking i morgen, har Molde og Sarpsborg 08 plutselig like mange poeng igjen. I så fall kommer sarpingene til å gå forbi på målforskjellen og vil sette seg selv i førersetet før de to siste rundene.

Solskjærs slakt

I nest siste serierunde møter Molde Lillestrøm på Åråsen, mens Sarpsborg 08 får besøk av formsvake Aalesund. I siste serierunde møtes nettopp Molde og Sarpsborg 08 til det som trolig blir en ren sølvfinale på Aker Stadion.

SKUFFET: Frustrasjonen var stor for Vegard Forren og Molde etter kveldens bitre derbytap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Frustrasjonen var stor for Vegard Forren og Molde etter kveldens bitre derbytap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Dagens overraskende Molde-tap gjør at Ole Gunnar Solskjærs mannskap fort havner i den situasjonen at de må slå Geir Bakkes menn i siste serierunde. Solskjær var meget skuffet etter kveldens tap mot lillebror i nord. Hans rekordunge mannskap sviktet.

- Så svake gjennom 90 minutter har vi ikke vært så lenge jeg kan huske. Vi har alltid hatt perioder i kampene hvor vi har slått tilbake og hvor vi har hatt trøkk og moral. Det hadde vi ikke i dag. I dag var det dårlig i 90 minutter, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

- De spilte 11 mot 1

Den tidligere Manchester United-spissen var svært oppgitt etter kampen. Spillerne var ikke uenige i kritkken, langt ifra.

- Det beste laget vant, så enkelt er det. Kristiansund spilte 11 mot 1, og det var mot keeper Andreas Linde. Resten av oss underpresterte fryktelig, sier Mattias Moström til Molde-TV.

Dagens tap gjorde virkelig vondt. Å tape mot lillebror Kristiansund, å servere erkerival Rosenborg seriegullet og samtidig svekke sine egne sølvsjanser, oppsummerer en marerittkveld for Molde.

Romsdalingene har 50 poeng og én kamp mer spilt enn Sarpsborg 08 (47 poeng), Strømsgodset (44) og Brann (43) før sesongavslutningen. Det blir langt mer spennende enn gullkampen, som ble avgjort i kveld.

I Rosenborg står nå gulljubelen i taket. At Kåre Ingebrigtsens menn kom til å bli seriemestere, har alle visst lenge. I kveld kom imidlertid den endelige bekreftelsen på det, dagen før trønderne møter nestjumbo AaFK på Color Line Stadion.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer