Solskjær og United sto lenge imot City, så raknet alt

Manchester City stormer mot ligagull etter seier over naborival Manchester United.

FØRSTE HJEMMETAP: Ole Gunnar Solskjær opplevde sitt første tap på Old Trafford i ligaen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
FØRSTE HJEMMETAP: Ole Gunnar Solskjær opplevde sitt første tap på Old Trafford i ligaen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Manchester City 0-2 (0-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Sesongens store rivaloppgjør i Manchester var av det svært viktige slaget. Ingen av lagene hadde egentlig råd til å avgi poeng.

I det offisielle kampprogrammet skrev Ole Gunnar Solskjær at han ønsket en skikkelig reaksjon etter ydmykelsen mot Everton - og at han forventet at spillerne ville gi alt på gressmatta.

- Vi fikk en reaksjon og når alt kommer til alt ble vi slått av et bedre lag, sier Solskjær til Sky Sports etter kampen.

- Det er forskjell på kvaliteten. Det er derfor de er på topp og vi er der vi er, sier Solskjær.

Og det var lenge en jevn og tett batalje når det gjelder sjanser skapt, før Manchester Citys stjernegalleri skrudde opp tempoet i den andre omgangen. Da kom også finspillet og scoringene.

Bernardo Silva overrasket nok David de Gea litt da han plutselig avsluttet med venstre fra høyrekanten, og ballen seilte inn i nettet. En livlig Leroy Sané doblet ledelsen like etterpå etter en kontring, og de Gea hadde ingen stor dag på jobben.

- Hvis jeg kommer på og scorer er jeg selvsagt fornøyd. Vi har en fantastisk tropp og hver gang du får sjansen må du bare vise deg fram, sier målscorer Sané etter kampen til Sky Sports.

- Aldri en trussel

- Den andre omgangen var stor av Man City og Manchester United ble dominert. De forsvarte seg godt i første omgang, men de var aldri en trussel. City dominerte og Manchester United er milevis unna, sier BBCs ekspert Robbie Savage.

Det betyr at de lyseblå har spilt mot og slått - nok en vanskelig motstander i gullkampen, en kamp som Manchester City ser ut til å gå seirende ut av.

- Det er i våre hender. Vi må fokusere fra kamp til kamp og så ser vi hvor vi ender, sier Sané.

- Det er i våre hender. Liverpool kommer ikke til å tape så mange poeng. Vi har vunnet de siste elleve kampene så det er utrolig hva disse spillerne har gjort så langt, sier Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

- Det er tre seire som teller. Det er vanskelig å vinne i Premier League, så nå gjelder det bare å følge rutinene våre, så har vi alltid en god mulighet til å spille godt og vinne, sier Vincent Kompany.

For United er det fortsatt et lite håp om Champions League neste sesong - til tross for sju tap på de ni siste kampene i alle turneringer.

Jevn start

Solskjær varslet allerede før kampen at det ville bli endringer. Noen timer før kampstart ble laget lekket, og laget skulle vise seg å stemme. United stilte overraskende med backen Matteo Darmian og midtbanespiller Andreas Pereira fra start, mens spillere som Nemanja Matic, Anthony Martial og Romelu Lukaku var henvist til benken.

Det var en nokså rolig start på Old Trafford, der bortelaget hadde mye ball. Lagene tok og følte på hverandre i innledningen, og de røde tok ikke særlige sjanser framover, med fem spillere i rekka bak.

Etter 16 minutter kom Uniteds første sjanse. Et høyt oppspill landet på foten til Jesse Lingard på løp, og angriperen sendte ballen en snau meter utenfor målet til Ederson på første berøring.

I motsatt ende testet Bernardo Silva keeper David de Gea med et skudd fra distanse, men ballen gikk rett på sisteskansen.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United risikerer å hjelpe Liverpool til ligagull med seier over naborival City. Hva tenker fansen om det? Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Vincent Kompany sleit med farten til Marcus Rashford, og den aldrende stopperen fikk et tidlig gult kort. Etter advarselsen var det tydelig at United ønsket å utnytte det ved å utfordre belgieren da de fikk sjansen.

De lyseblå sleit med å få angrepspillet til å sitte før hvilen, til stor frustrasjon for Pep Guardiola på sidelinja. Like før hvilen ble frustrasjonen større, da Raheem Sterling avsluttet et godt City-angrep ved å skyte rett på de Gea fra kloss hold.

To raske mål

Ni minutter ut i andre omgang ble frustrasjon snudd til glede for bortefansen, da Manchester City scoret nærmest ut av ingenting.

Bortelaget rullet opp på høyresiden, før Bernardo Silva dro seg innover i banen og skjøt. David de Gea strakk seg for å hindre scoring, men ballen sneik seg inn i hjørnet.

United kunne svart på tiltale bare noen minutter etterpå, men Lingard fikk ikke stokket beina på bakre stolpe, da Rashford slo inn mot angriperen som var veldig alene.

Leroy Sané satte fart på City da han kom innpå for en skadet Fernandinho, og det var vingen som doblet ledelelsen. Bortelaget kontret og Sterling fant Sané på løp. De Gea var ikke helt stødig ved denne anledningen heller, da ballen gikk via foten og hanskene til keeperen, før den ble liggende i målet.

- Du kan ikke tro hvor dårlig David de Gea har vært de siste ukene, til å være en av verdens beste keepere, mener BBCs Robbie Savage.

Manchester United hadde kun ett fattig tap på Old Trafford i ligaen denne sesongen før i kveld, og det tapet kom under José Mourinhos ledelse. Nå har Solskjær det samme.

Like før slutt runget: «You are getting sacked in the morning» fra bortelagets tilhengere, myntet på nordmannen.

Arsenal tapte for Wolverhampton i den øvrige kampen i kveld, noe som gjør at det fortsatt er åpent i kampen om topp 4 i Premier League.