Manchester United ydmyket av Everton

Solskjær og United ydmyket. Verste på 38 år

Ydmyket av Everton. For første gang siden desember 1995 har Manchester United tapt tre bortekamper på rad i ligaen. Du må tilbake til 1981 sist de røde tapte fem bortekamper på rad.

TUNG TID: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær sliter.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TUNG TID: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær sliter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Everton - Manchester United 4-0 (2-0)

LIVERPOOL (Dagbladet): Utkjempet. Ydmyket. Rundspilt. Knust.

Det er mange ord du kan bruke om kveldens forestilling, men du skal slite med å finne noe positivt å si om Manchester United.

Laget står plutselig med seks tap på de åtte siste kampene i alle turneringer. Ole Gunnar Solskjær har dermed fått en skikkelig utfordring som manager etter den lovende starten.

Nordmannen satte ny klubbrekord da han vant ni strake borteseire i starten som United-manager, men siden seier nummer ni står Solskjær med fem strake bortetap i alle turneringer.

Med tapet mot Everton er det første gang siden desember 1995 at United taper tre bortekamper på rad i ligaen - noe Solskjær sannsynligvis ikke ønsker å se på CV'en.

Ifølge BBC er det første gang siden 1981 at United taper fem kamper på rad.

- Vi må unnskylde til fansen, for de var fantastiske. Den forestillingen var ikke godt nok for et Manchester United-lag, alt fra meg til spillerne. Vi vet at vi sviktet fansen og klubben i dag, for den forestillingen er det vanskelig å beskrive, for det er så dårlig. De slo oss på alt det grunnleggende, sier Solskjær.

Manchester United hadde 0 skudd på mål fram til det 86. minutt, og første omgang la grunnlaget for Evertons seier. Gylfi Sigurdsson og Richarlison overlistet David de Gea før halvtimen var spilt, før Lucas Digne og Theo Walcott gjorde ydmykelsen total i andre omgang.

Sist United tapte med fire mål var mot Chelsea i 2016 (0-4).

- Det var en veldig god forestilling. Vi var det beste laget på banen fra første minutt, sier Everton-manager Marco Silva.

Tidlig kalddusj

Det blir en skikkelig kamp om de to siste plasseringene som gir Champions League neste sesong, og de røde har ikke råd til å tape verdifulle poeng om topp 4-håpet skal leve videre.

Everton var på sin side ute etter å ta en ny storskalp, etter å ha slått Chelsea og Arsenal i ligaen nylig. De blå har gjort det vanskelig for flere storklubber på Goodison Park denne sesongen. Det var femte hjemmekamp på rad at de Everton møtte topp 6-motstand, og det eneste nederlaget kom mot Manchester City.

Og før kvarteret var spilt var hjemmelaget i føringen. Alle gode ting var tre for Richarlison, som hamret ballen i nettet på en blanding av volley og brassespark etter en dødball. Like før hadde brasilianeren bommet på en gedigen sjanse til å score, da han fikk to muligheter fra kloss hold.

Everton styrte kampen fullstendig i åpningen, og hadde blant annet fem cornere etter 18 minutter. Bortelaget sleit med å komme inn i kampen, mot aggressive og løpsvillige Everton-spillere.

Etter en snau halvtime ble det enda verre for bortelaget. Gylfi Sigurdsson fikk tid og rom til å lade kanonen, og dunket ballen forbi de Gea fra rundt 20 meter. Keeperen så utgangen på skuddet, og ville fort tatt den ballen på en bedre dag, men spanjolen har ikke vist god form den siste tiden.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær møtte pressen før den avgjørende kampen mellom Barcelona og Manchester United. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Tortur

Det var også Uniteds 46. baklengsmål denne sesongen, det meste laget har sluppet inn i Premier League siden ligaen skiftet navn på 90-tallet, skriver BBC.

- Dette har vært tortur for Ole Gunnar Solskjær så langt, skriver BBCs Phil McNulty.

Tidligere Manchester United- og Everton-spiller Louis Saha var heller ikke nådig mot gamleklubben. Han mener laget var dårlige i presset og slurvete.

- Som Manchester United-supporter så forstår jeg ikke hva jeg ser her, sier Louis Saha til BBC-studio i pausen.

Nytt baklengsmål

Solskjær gjorde to bytter i pausen i håp om å snu den vonde trenden. Ashley Young kom inn for en skadet Phil Jones og Scott McTominay erstattet Fred.

Men i stedet økte Everton til 3-0 etter 55 minutter. Lucas Digne fikk fantastisk treff på ballen etter en dødball, og hamret ballen i hjørnet bak de Gea. Keeperen klaget på at han ble hindret av flere offside-plasserte Everton-spillere, men ble ikke hørt.

- Dette kan bli pinlig for United, mente tidligere Premier League-spiller Robert Huth.

Og det ble det.

Theo Walcott kom inn for en skadet Richarlison, og fikk æren av å sette inn Evertons fjerde scoring på en kontring.

Paul Ince har flere ganger vært ute å slengt med leppa mot Ole Gunnar Solskjær, og kunne ikke dy seg nå heller.

- Slik Manchester United spiller nå, må du spørre deg om Ole Gunnar Solskjær er riktig mann? Du kan ikke bli ydmyket på Goodison Park på denne måten, sier han til BBC Radio.

Det vil nok rettes skarp kritikk mot United og Solskjær de neste dagene.

Manchester Uniteds neste kamper er mot Manchester City (h) og Chelsea (h). To kamper de røde sannsynligvis er helt nødt til å vinne for å ha en realistisk sjanse til å bli blant de fire beste i ligaen.

Ellers går Champions League uten de røde neste sesong.