Solskjær-feberen vil plage Eliteserien

Solskjær øker fotballinteressen i Norge. For engelsk fotball!

Sju Premier League-runder gjenstår når Eliteserien sparkes i gang 30. mars. Alle lag som spiller på dager/tider Manchester United og Liverpool er i aksjon, vil merke det.

EN VEI ETTER DETTE: Ole Gunnar Solskjær feirer sin første seier som Manchester Uniteds manager etter 5-1 over Cardiff 22. desember. Siden det er det blitt Solskjær-mania i Norge. Foto: GEOFF CADDICK /AFP / NTB scanpix
EN VEI ETTER DETTE: Ole Gunnar Solskjær feirer sin første seier som Manchester Uniteds manager etter 5-1 over Cardiff 22. desember. Siden det er det blitt Solskjær-mania i Norge. Foto: GEOFF CADDICK /AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORGES STØRSTE FOTBALLKLUBBER når det kommer til fanbaser og registrert supporterstøtte, spiller i Premier League. Liverpool og Manchester United er to gigantiske klubber i Norge. Rosenborg, Brann og Vålerenga er til sammenlikning ikke i nærheten.

Det er engelsk fotball som ruler.

MED OLE GUNNAR SOLSKJÆR som vikarierende sjef på Old Trafford har den United-røde delen av nordmenn med engelsk fotballsyke flyttet grenser.

Stadig flere blir smittet.

Mange av dem blir i tillegg hardt angrepet.

ETTER MANCHESTER UNITEDS to første seirer post José Mourinho skrev jeg en spalte om reaksjonene og følelsene Ole Gunnar Solskjærs umiddelbare suksess utløste i A/S Steinrøysa. Euforien var selvfølgelig, den norske United-familien er helt enorm.

Hatet og misunnelsen det utløste fra andre supportergrupper var sjokkerende.

DEN SISTE MÅNEDEN har jeg fått en del mailer fra "sovende" fotballsupportere, de som har en iboende og latent interesse for norske framganger på idrettsbanen, men som egentlig ikke trodde fotball var den store greia for dem.

Før nå.

ALLE SAMMEN LEGGER skylda på Ole Gunnar Solskjær. Det er nemlig ikke fotballen som har tatt dem. Det er Solskjær. Det er han som er greia. Og plutselig er en veldig stor engelsk fotballfamilie, der et par hundre tusen av dem er villig til å betale noen tusen kroner i året for å få besettelsen sin dit de til enhver tid er, i ferd med å bli enda større.

I dette fotballinteresse-perspektivet, merk deg stor engelsk fotballfamilie.

Det har nemlig ikke noe med norsk fotball å gjøre.

EN FRELST LESER skriver han alltid har ment at norske medier overdriver dekningen av fotball. I hans øyne kan ikke fotball sammenliknes med vintersportene. Vi (Norge) er jo sjanseløse. Fotballspillere, fordi de ikke bare er mest opptatt av seg selv, de gjør ingen forsøk på å skjule det heller, kan ikke sammenliknes med vintersportsutøverne. Men Ole Gunnar Solskjær faller ikke under disse stigmatiserende parameterne, han er Ole Gunnar Solskjær.

Mannen det norske folk ikke får nok av.

Selv Johaug, Klæbo og andre norske seiersmaskiner når ikke opp.

NÅR DAGBLADET, VG, Aftenposten, TV2, NRK eller hvem det måtte være skriver, sier noe eller viser bilder av Ole Gunnar Solskjær/Manchester United, går klikkene i de digitale mediene til himmels. Det er et faktum. Selv da håndballgutta gikk til VM-finalen fikk klikktallene deres rundjuling av Manchester Uniteds 3–1 over Arsenal.

Derfor åpnet mange mediehus Manchester-kontor i dagene etter Solskjærs ansettelse på Old Trafford.

Ubeseiret etter ni kamper er interessen enorm og økende.

DA NORSKE TOPPKLUBBER valgte å utsette seriestarten 2019 i tre uker sammenliknet med 2018, var konkurransen fra vinteridrettene et av de viktigste argumentene. Så lenge Johaug, Klæbo og Thingnes Bø holder på mente fotballen at folket og mediene er mest opptatt av det.

Argumentet er at Odd-Stømsgodset i kaldt vær ikke kan konkurrere med VM-helter i Kollen, Falun og Lahti.

På høsten, når norsk fotball skal være på sitt beste, ser vi hvordan publikum i stadig større grad velger Premier League på TV framfor norske eliteseriearenaer.

NÅR ELITESERIEN STARTER lørdag 30. mars spilles runde 32 i Premier League. Odd-Brann (kl. 15.30) krasjer med TV-magneten Manchester United-Watford (16.00). Vålerenga-Mjøndalen (18.00) vil også merke den. Og når fem norske søndagskamper spilles dagen etter har du Chelsea-Cardiff (15.05) og Liverpool-Tottenham (17.30).

Til sammenlikning blir langrenn og skiskyting som en flis i fingeren.

SÅNN VIL DET være fram til 12. mai. Når vi skriver august, og Eliteserien har spilt ti serierunder uten Premier League-konkurranse, begynner det igjen. Og skulle Ole Gunnar Solskjær ha fått fast jobb på Old Trafford når den tid kommer, i tillegg til at Liverpool mest sannsynlig står der som tittelforsvarere, tør jeg nesten ikke tenke på konsekvensene.

Da vil Eliteserien vær i alvorlig trøbbel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer