Solskjær om annerledes stemning: - Jeg kan føle spenningen

Ole Gunnar Solskjær forteller at det er en helt annen følelse i spillergruppa før kampene mot Barcelona, enn det var mot PSG.

ANNERLEDES: Ole Gunnar Solskjær forteller at det er en annerledes stemning i spillergruppa før møtet med Barcelona. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix
ANNERLEDES: Ole Gunnar Solskjær forteller at det er en annerledes stemning i spillergruppa før møtet med Barcelona. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Barcelona 21.00 i kveld.

MANCHESTER (Dagbladet): I kveld står gigantklubben Barcelona på motsatt banehalvdel i Champions League-kvartfinalen - en oppgave som vil skremme de fleste.

Etter en pangstart under Ole Gunnar Solskjær (46), står Manchester United med tre tap på fire kamper i alle turneringer. Likevel er spillerne fulle av selvtillit etter 3-1-bragden i Paris i forrige runde.

- Selvtilliten er høy. Som jeg sa, resultatet og det vi gjorde mot PSG og hvordan vi har klatret på tabellen og henter inn poeng, jeg tror spillerne gir seg selv og supporterne fantastisk selvtillit og tro på at vi kan gjøre dette, sier Solskjær til Dagbladet og fortsetter:

- Selvfølgelig taper du kamper, vi tapte noen kamper som vi skulle vunnet. Wolves i FA-cupen er den vi er mest skuffet over, men vi vant også kamper som vi kanskje ikke fortjente å vinne. Du kan ikke kontrollere resultatet. Jeg kan føle spenningen, begeistringen, på treningen i dag og i går kunne du se at disse spillerne ønsker å spille, sier Solskjær, som forteller at det er en annerledes stemning i gruppa nå som Manchester United har fått kjenne tap på kroppen de siste kampene.

ÅPEN TRENING: Paul Pogba og de andre United-spillerne var i svært godt humør på den åpne treningen dagen før hjemmekampen mot Barcelona. Video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

- Annerledes

- Stemningen før PSG-kampen hjemme var litt annerledes, det var litt mer ... vi hadde vunnet så mange kamper, nå har vi lært fra den PSG-kampen. Spillerne har snakket om den. Hvordan vi ble dratt inn i å lage frispark, hvordan europeisk fotball er. Du må være mer tålmodig på trening, for noen av disse spillerne vil ha noen triks i ermet, det er smarte spillere. Så vi har lært fra den kampen, sier Solskjær.

Solskjær møtte et samlet pressekorps på Old Trafford, hvor han hadde med seg midtstopper Chris Smalling på podiet.

Engelskmannen forteller at spillerne gleder seg over at det ble Barcelona i kvartfinalen, og at laget viste mot PSG at de kan spise kirsebær med de aller største.

- Vi viste hvor kollektive vi er og jobben vi har gjort de siste månedene, at det kan resultere i et godt resultat mot et av de beste lagene i verden. Alle så på trekningen før treningen, og da vi så det ble Barcelona kunne du se smilene i ansiktet til folk, for det er en ny utfordring for oss og vi skal kjøre på, sier Smalling.

TAPSREKKE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har tapt tre av sine fire siste kamper, og onsdag venter selveste Barcelona på Old Trafford. På spørsmål fra Dagbladets Christian Monge forsikrer den norske manageren at selvtilliten i gruppa er høy. Vis mer

- Må heve oss

Solskjær liker normalt ikke å snakke om hvilke kamper som er de største, og svarte derfor på sedvanlig vis da han fikk spørsmål om dette er den største kampen han har hatt som manager:

- Alle kamper er den største. Den neste er alltid den største, men selvfølgelig, når du får Barcelona, med den tradisjonen og historien, kvaliteten og individualistene - vi vet at vi må heve oss. Vi vet at vi må levere vårt beste, noe vi ikke gjorde mot PSG hjemme.

Manchester United tapte 0-2 i Manchester men hentet seg tilbake i returoppgjøret og vant 3-1 i Paris. Dermed var et nytt Europa-eventyr en del av historiebøkene.

Mot Barcelona kan det bli nok en stor kveld under flomlysene på Old Trafford.

- Alle fokuserer på kampen i morgen, alle ser fram til den, vel vitende om at vi kan skape en spesiell atmosfære her. Vi spilte mot PSG for ikke så lenge siden, og skuffet oss selv. Så møtte vi Liverpool og atmosfæren var fantastisk. Vi trenger det, vi trenger publikum i en slik kamp, for det er noe spesielt. Jeg vet at sjefen har snakket om det før, og jeg nyter de kveldene, å spille på Old Trafford i utslagsrundene under flomlys, forhåpentligvis vil vi få litt regn. Det blir en spesiell kveld, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer