Champions League-trekning

Solskjær om CL-trekningen: - Jeg må være ærlig

Ole Gunnar Solskjær foretrekker å spille hjemme først.

SOLSKJÆRS REAKSJON: Ole Gunnar Solskjær møtte norsk presse etter at det ble klart at Manchester United møter Barcelona FC i Champions League-kvartfinalen. Managerens reaksjon får salen til å bryte ut i latter. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer Vis mer

Disse lagene møtes i kvartfinalen i Champions League:

Ajax - Juventus

Liverpool - Porto

Tottenham - Manchester City

Manchester United - Barcelona

Førstnevnte har hjemmekamp først.

Semifinalene:

Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus

Manchester United/Barcelona - Liverpool/Porto

Manchester United ble først trukket til å spille borte mot Barcelona i den første kampen, men siden de ikke kan spille samme uke som Manchester City i samme by av sikkerhetsgrunner, ble det bestemt at de får hjemmekamp først. Det skriver UEFA blant annet på Twitter.

Marerittrekning

Ole Gunnar Solskjær sier på sin side at det ikke trenger å være en ulempe.

- Jeg må være ærlig, og jeg er sannsynligvis fullstendig annerledes enn 99 prosent av managerne, men jeg foretrekker å spille bortekamp sist, slik vi gjorde mot PSG. Jeg har alltid tenkt at hvis du kan få et godt resultat hjemme, så vet vi at vi kan reise bort og slå hvem som helst slik som vi gjorde mot PSG, sier Solskjær til Manchester United, publisert på klubbens app.

Tall fra UEFA viser at 59 prosent av lagene som spilte på hjemmebane i den siste kampen i kvartfinalen i Champions League gikk videre i perioden 03/04 til 13/14. I åttedelsfinalen viser samme tall at 72 prosent gikk videre, mens i semifinalen var det 64 prosent i favør hjemmekamp først.

Det kunne knapt bli verre for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som skal til Barcelona for å møte det katalanske stjernegalleriet anført av superstjerne Lionel Messi.

Til klubbens egen hjemmeside, svarer Solskjær følgende på om Manchester United-Barcelona er det Champions League handler om:

- Ja, og jeg tror det er hva vi handler om også. Vi ønsker disse store kampene mot de største klubbene og de største lagene. Vi spilte en finale mot dem i 2009 og 2011 og en semifinale i 2008, da Scholesy (Paul Scholes) scoret, det er de kampene våre supportere og denne klubben vil ha. Vi ser fram til denne kampen.

Liverpool var på sin side heldige, som trakk Porto opp av bollen. Lagene møttes i utslagsrundene forrige sesong, da Liverpool vant 5-0 borte og spilte 0-0 hjemme.

Møttes flere ganger

Manchester United har altså møtt Barcelona to ganger i finalen i nyere tid (2009 og 2011). Det endte med 2-0 og 3-1-seier til Barcelona.

SNUOPERASJON: Solskjær og Manchester United gikk videre i Champions League etter en historisk snuoperasjon mot PSG. Video: Viasat Vis mer

De møttes også i semifinalen i 2008, hvor Manchester United vant 1-0 sammenlagt. Det er eneste seieren de røde har over Barcelona i Champions League (åtte møter totalt).

Ifølge Sky Sports har Barcelona eller Manchester United til slutt vunnet Champions League de fire gangene de har møttes i turneringen siden 1998/99-sesongen (to ganger hver).

For Solskjær blir det et gjensyn med Camp Nou, hvor han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München for 20 år siden.

- Ja, det måtte bli slik! Jeg har fått så mange meldinger fra venner som sier at dette er året vi går videre på grunn av at jeg hadde draktnummer 20 og det er 20 år siden. Vi skal til Camp Nou igjen! sier Solskjær, som forteller at han så en kamp mellom Real Madrid og Barcelona på stadion sammen med yngstesønnen.

Vinneren av kamp 3 (Spurs-City) møter vinneren av kamp 1 (Ajax-Juventus) i semifinalen, mens vinneren av kamp 2 (Liverpool-Porto) møter vinneren av kamp 4 (Barcelona - Manchester United).

Det vil si at Liverpool kan møte Manchester United i semifinalen, hvis begge klubbene går videre.

Engelsk dominans

For første gang på ti sesonger er det fire engelske lag i kvartfinalen i Champions League (Tottenham, Liverpool, Manchester United og Manchester City).

Samtidig er det ni sesonger siden Spania kun hadde ett lag i kvartfinalen. Lionel Messi og Barcelona må forsvare La Ligas ære i Europa. Italia, Portugal og Nederland har én representant hver.

TWITTER-MELDING: Dagbladets oddsekspert Tor Henrik Stensland må tattovere Solskjærs ansikt på kroppen etter en vågal Twitter-melding under Champions League-kampen mellom Manchester United og PSG. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Tottenham og Manchester City møter hverandre tre ganger i løpet av elleve dager, siden gigantene også barker sammen i Premier League i samme periode.

Kvartfinalekampene spilles 9./10. og 16./17. april.