Solskjær om den skrekkelige formen: - Vi har en stor utfordring

Etter en fantastisk start på livet som Manchester United-manager, vedgår Ole Gunnar Solskjær at den siste tids forferdelige form har gått inn på både ham og laget.

I HARDT VÆR: Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP.
I HARDT VÆR: Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP.Vis mer

- Formendringen vår? Sånn er fotballen. Det er marginer. Det har vært en emosjonell sesong for spillerne. Det har vært høydepunkter og nedturer.

Det sa Ole Gunnar Solskjær om den nedadgående formkurven på fredagens pressekonferanse.

Det skulle hovedsaklig handle om den livsviktige kampen mot Chelsea søndag klokka 17.00, men dreide seg i stor grad om den siste tids resultater, ryktestormen rundt Paul Pogba og David de Gea.

- Rashford var veldig såret

Men Solskjær tok seg tid til å snakke om faktum at Manchester United nå står med syv tap på de siste ni kampene, og fortalte at det har gått inn på spillerne. Spesielt Marcus Rashford, som etter kampen uttalte at spillerne ikke sto så samlet som de burde.

- Onsdag (mot Manchester City) så du et lag som ville spille for hverandre. I kampen før (mot Everton) gjorde vi ikke det. Rashford var veldig såret etter tapet mot City, og de siste ti dagene har vært tøffe for alle. I intervjuet etter kampen var han emosjonell.

Solskjær har tidligere snakket om en «reality check» for spillerne. Han sier at de virkelig er på bakbeina, og har en stor utfordring foran seg.

- Jeg tror alle spillerne har innsett hvor vi nå er. Se på snittet vi har hatt de siste fem sesongene. 70 poeng. Nå har vi 64. Det er cirka på snittet - og det er ikke godt nok.

Vraker ikke keeperen

Mens mange av spørsmålene var viet til Paul Pogba, som du kan lese om her, ble det også stilt spørsmål rundt David de Gea, Uniteds så til vanlig solide sisteskanse, som har gjort en rekke kostbare tabber den siste tiden.

Men Solskjær har ingen planer om å sette spanjolen ut av laget.

- Nei, jeg vurderer ikke å sette ut David. Jeg stoler på ham. Han har vært Uniteds beste spiller de siste 6-7 årene. Han har vært outstandig. Tøffe perioder er en del av en spillers hverdag, sier han, og fortsetter:

- Kontrakten hans? Det er noe man må takle.

Han åpnet også for at United-fansen får se mer av Ander Herrera i den røde drakten, til tross for de sterke ryktene om at han forlater klubben gratis for å slutte seg til PSG.

- Jeg tror han kommer til å spille for oss før sesongen er over. Han har trent, han har vært entustiastisk og jeg tror han er klar til å bidra på søndag, sier Solskjær.