Solskjær om den tøffe tida: - Virkeligheten traff oss

Ole Gunnar Solskjær oppsummerer en turbulent sesong, og kommer med en gladnyhet til United-fansen.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær sier unnskyld til fansen etter tapet mot Cardiff. Foto: NTB scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær sier unnskyld til fansen etter tapet mot Cardiff. Foto: NTB scanpixVis mer

Det ble en pinlig sesongavslutning for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. I siste serierunde møtte nordmannen sin tidligere arbeidsgiver, Cardiff, men i det som burde være grei skuring for Solskjærs menn, var det nedrykksklare laget som vant 2-0.

Tapet fulgte en lang rekke med begredelige resultater for United, hvor positivitet og nyvunnen giv under Solskjær raskt har blitt snudd til negativitet og framtidspessimisme.

Kristiansunderen ankom klubben som José Mourinhos erstatter i desember, og etter et halvt år i managerstolen tar Solskjær seg tid til å reflektere over de siste hektiske månedene.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

- Jeg liker å vinne

I et intervju med klubbens hjemmeside setter han ord både på oppturene og nedturene han har opplevd så langt.

Det er tid for ettertanke for mannen som ble kastet inn i en av verdens største fotballjobber rundt juletider.

- Jeg har lært at jeg ikke liker å tape. Jeg liker å vinne, innleder han.

- Er det verre å tape som manager enn som spiller?

- Å tape er hundre prosent verre som manager! Og selvfølgelig ser du deg selv i speilet som manager. Skulle jeg ha valgt en annen startoppstilling eller en annen taktikk? Var ikke treningene den siste uka de beste? Alt går gjennom hodet ditt

Solskjær var ubeseiret på de første elleve kampene, men etter hvert ble det exit både fra Champions League og FA-cupen, samt at håpet om topp fire i Premier League forsvant.

- Jeg vet at fotballen er tøff. Man kan ikke forvente at alt går veien, og virkeligheten traff oss.

- Man lærer mye i tøffe tider og tenker på hvem man kan bygge laget rundt. Hvem som kommer til å ta det neste steget, og som har det som trengs for at vi når det neste nivået, sier Solskjær.

Han har tidligere advart spillerne om at det ikke er alle som får bli med videre. Og det er forventet store utskiftninger i klubben denne sommeren. Paul Pogba skal ha et ønske om å forlate klubben, mens både Ander Herrera og Antonio Valencia takket for seg etter helgas kamp.

- De er likevel mennesker

Solskjær har tidligere hatt et mislykket opphold i Cardiff, og noen svært suksessfulle sesonger i Molde.

Eliteserien er imidlertid noe helt annet enn Premier League, og 46-åringen innrømmer at det har vært en stor overgang med tanke på hvilke spillere han må jobbe med.

- Det har vært en stor forandring, men de er likevel mennesker. Mer talentfulle mennesker og fotballspillere enn jeg noen gang har jobbet med tidligere.

- De er noen flotte fyrer som ønsker å lære. Men de er også mennesker som mister selvtillit når ting går galt. Vi må jobbe med dem hver dag og veilede dem, hjelpe dem, forteller Solskjær.

Bekrefter trenernyhet

I intervjuet kom kristiansunderen også med en nyhet til United-fansen. Fra før var det allerede klart at Mike Phelan blir assistentmanager permanent, men nå bekrefter Solskjær at også resten av støtteapparatet blir med videre.

Michael Carrick, Kieran McKenna og Mark Dempsey har vært hans nærmeste støttespillere sammen med Phelan, og har også fått fornyet tillit av klubben.

- De blir i klubben alle sammen. Det mener jeg er viktig. Vi kaster ball med hverandre, og de er noen fantastiske trenere, sier Solskjær.