Ole Gunnar Solskjærs filosofi gjør ham aktuell for videre jobb

Solskjær om endringene: - Ingen dumme pasninger sideveis og bakover

Ole Gunnar Solskjær har fått en perfekt start på Manchester United-karrieren, mye takket være en nærmest motsatt tilnærming av den Mourinho tok.

ANGRIP, ANGRIP: Ole Gunnar Solskjær har vært klar fra første dag på hva han ønsker og forventer av spillerne sine. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterbox/NTB Scanpix
ANGRIP, ANGRIP: Ole Gunnar Solskjær har vært klar fra første dag på hva han ønsker og forventer av spillerne sine. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterbox/NTB ScanpixVis mer

Alt har gått på skinner for Ole Gunnar Solskjær i starten av Manchester United-vikariatet. I hans første skikkelige test på søndag ble Tottenham overlistet 1-0 og nordmannens seiersrekke siden han overtok står nå på seks kamper.

Dermed fikk Solskjær med seg en seier over mannen som holdes som favoritt for å ta over stillingen som ny Manchester United-manager fra sommeren av i Mauricio Pochettino.

Flere stiller nå spørsmål om Solskjær stadig kommer nærmere å få jobben permanent.

- Jobben min er til enden av sesongen og så får vi se hvor lenge det varer. Du ønsker å holde denne seiersrekken gående og så får vi se hvordan det ender, sa en blid Solskjær etter kampen.

Til tross for Solskjærs svært gode start er det lite som tyder på at Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward har tatt en endelig avgjørelse om 45-åringen får fortsette i jobben.

Motsatt av Mourinho

Det er i hvert fall tydelig at stemningen rundt laget og prestasjonene har forbedret seg i stor grad siden José Mourinho måtte gå av rett før jul. Manchester United-ledelsen skal blant annet ha vært misfornøyd med hvordan portugiserens lag spilte fotball og at laget var for defensivt anlagt.

Det motsatte har vært faktum under Solskjær. Tall fra Opta viser at Manchester United bare i den første omgangen mot Spurs hadde flere direkte overganger enn i løpet av de første 17 seriekampene denne sesongen.

Den utlånte Molde-treneren har vært konsekvent på hva han forventer seg av spillerne sine i en Manchester United-trøye og det viste seg igjen på Wembley.

- Det handler om angrep, det om handler fart, kraft og å angripe raskt. Dette er hva United er bygget på - angrepsfotball, å drive framover på banen. Ikke dumme pasninger sideveis og bakover, forklarte Solskjær til den malaysiske tv-kanalen Astro Super Sport etter kampen.

Intervjuet av blant andre hans gamle lagkamerat på topp i Manchester-dagene, Teddy Sheringham, avslørte Solskjær noe av det aller første han fortalte spillerne da han tok over jobben for en snau måned siden.

- Det første jeg snakket med dem om var at når du er i Manchester United så smiler du og nyter det, for når det er over kommer du til å savne det, sier Solskjær til kanalen.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Kunne kostet oss

Solskjær ønsker å fokusere på angrepsspill og i den første omgangen mot Tottenham var det rommet utenfor stopperne Manchester-laget hadde satt seg som mål å utnytte. Det lyktes laget godt med. Det var nettopp fra denne posisjonen at Marcus Rashford ble spilt fri og satte kampens eneste mål.

Etter en strålende første omgang sleit derimot Manchester United langt mer med å holde unna etter pause og det var mye takket være David de Gea at Manchester United kunne reise nordover med tre poeng fra Wembley.

- Jeg må være ærlig å si at det kunne ha kostet oss i den andre omgangen. Vi kunne ha spilte med større erfaring, tatt ned ballen, roet ned og tatt to touch før vi sentret.

- Vi ønsket å spille gjennombruddsballen for tidlig. Vi kunne ha spilt en eller to pasninger til, og vridd spillet oftere. Men de er unge gutter, og vi ønsker ikke ta det fra dem, sier Solskjær.