Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær om innføringen: - Forstyrrende

Det er blandede meninger om drikkepauser i Premier League.

DRIKKEPAUSE: Det er innført drikkepauser i Premier League. Dette er fra oktober da Manchester United møtte Liverpool. Foto:      REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
DRIKKEPAUSE: Det er innført drikkepauser i Premier League. Dette er fra oktober da Manchester United møtte Liverpool. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Sheffield United 19.00 (TV 2).

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United håper nok å dra nytte av at kveldens motstander Sheffield United sliter med skader og suspensjoner i backrekka.

Det som imidlertid kan bli et problem, er varmen. Det er meldt hele 27 varmegrader når kampen sparkes i gang i Manchester, noe som må være i nærheten av rekordvarme for spillerne i en kamp på Old Trafford.

- Jeg tror det kan bli det, sier Solskjær til klubbens hjemmeside om mulig varmerekord.

Fordelen for spillerne er at det er lagt inn to drikkepauser i løpet av kampen, noe som gir ett minutts pause halvveis i begge omgangene.

Det er dommeren som bestemmer når disse pausene skal tas og spillerne kan ikke dele flasker seg imellom av smittevernhensyn.

OVERRASKET: FK Haugesund-spiller Niklas Sandberg tror ikke det han hører i intervjuet med Eurosport. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

- Forstyrrer

Premier League spilles normalt ikke i sommermånedene juni/juli, men innføringen av drikkepause møtes med blandede meninger. Solskjær mener det er forstyrrende.

- Det er kanskje første gang drikkepausen er bra. For meg forstyrrer drikkepausene spillet, men hvis det er så varmt, er det kanskje viktig for spillerne, sier Solskjær og fortsetter:

- Men igjen, at det er så varmt i seks-sjutiden er ikke normalt i Manchester. Jeg tror kanskje vi får se fem nye innbyttere som kommer innpå med friske bein mot slutten.

En ny regel i Premier League etter at sesongen startet opp igjen er muligheten til å bruke fem innbyttere i stedet for de vanlige tre.

Dårligere opplevelse

Det har blitt påpekt at pausene profitterer lagene som er under press og har en fordel av at spillet stykkes opp.

West Ham-manager David Moyes er blant dem som er kritiske til den faste drikkepausen. Han mener dommerne heller kan bestemme underveis i en kamp om det skal tas en drikkepause.

- Jeg syns ikke det har vært verdt det. Noen av kampene har blitt spilt under relativt normale temperaturer. Jeg syns ikke det er noe som nødvendigvis trengs. Jeg syns det er bedre at dommerne diskuterer det seg imellom, enn at det er en protokoll, sier Moyes på en pressekonferanse.

- Hvis det er veldig varmt, og jeg tror det blir veldig varmt denne helga, så kan jeg forstå det hvis spillere trenger drikke. Men jeg syns ikke det forbedrer seeropplevelsen å stoppe hvert 22. minutt for å drikke. Når vi har kommet inn i kampen og så må stoppe, må vi bruke tid på å komme oss inn i det igjen, sier Moyes.

Hver gang det er drikkepause, går TV-sendingen til reklame.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!