Ole Gunnar Solskjær om Mike Phelan:

Solskjær om kollega: - Han er en nøkkelmann

Vil beholde Mike Phelan og resten av trenerteamet.

MØTTE NORSK PRESSE: En stolt Ole Gunnar Solskjær snakket med Dagbladet TV og norsk presse etter å ha blitt annonsert som manager. Der fortalte han at det var en livslang drøm som gikk i oppfyllelse. Vis mer

Ole Gunnar Solskjær (46) har opplevd suksess som Manchester United-manager - og i dag fikk vikaren jobben permanent, med kontrakt til 2022.

I trenerteamet har assistentene Mike Phelan (56), Michael Carrick (37) og Kieran McKenna (32) vært sentrale under Solskjærs ledelse.

I dag forteller Solskjær at han vil ha med alle tre videre på Old Trafford. Spesielt Mike Phelan har fått mye ros for jobben etter comebacket i United.

- Han (Phelan) er en nøkkelperson i dette teamet. Klubben og han snakker sammen. Jeg har gitt mine betraktninger til ledelsen og det teamet vi har nå er et jeg ønsker å beholde videre med. Kieran og Michael blir også med videre. Ingen av dem har i alle fall banket på døra min og sagt at de ikke vil være med, sier Solskjær på dagens pressekonferanse.

JOBBER SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær med Michael Carrick (t.h. og Mike Phelan (t.v.). Foto: NTB Scanpix
JOBBER SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær med Michael Carrick (t.h. og Mike Phelan (t.v.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

I australsk klubb

Phelan tilbrakte 12 år som trener i klubben, og fem som assistent under Alex Ferguson fra 2008 til 2013. Han ble igjen en del av laget da Solskjær ble hyret som midlertidig sjef i desember.

Nå tyder mye på at Phelan blir med videre. Det skriver også Manchester Evening News. Phelan er fortsatt under kontrakt med Central Coast Mariners, hvor han var ansatt som sportsdirektør før fulgte Solskjær til Manchester United.

Det betyr at United-styret i så fall blir nødt til å forhandle med det australske fotballaget om en kompensasjonsavtale.

KRISTIANSUND: Trener i Kristiansund, og venn av Ole Gunnar Solskjær, Christian Michelsen, er glad på vennens vegne. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Yndling hos fansen

Phelan var manager-ikonet Sir Alex Fergusons trofaste høyre hånd gjennom en årrekke, men ga seg samtidig som Ferguson i 2013.

SHORTS: Alex Ferguson og Mick Phelan i 2010. Foto: NTB Scanpix
SHORTS: Alex Ferguson og Mick Phelan i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ved en rekke anledninger - gjerne på vinterstid - har Phelan stilt på sidelinja i shorts. Det er noe fansen har merket seg.

Det er en detalj de tilsynelatende også elsker. Så mye at de har skrevet en egen sang til ære for assistentmanageren.

«Phelan, hvor er shortsen?» var blant strofene som ble sunget fra tribunen da Manchester United vant tidligere denne sesongen.

Sangen fikk Solskjær til å glise.

- Ja, hvor er shortsen hans? lo Solskjær overfor Manchester Uniteds egen TV-kanal.

- Jeg lurer også på det. Hvor er shortsen? Han må finne den fram snart.

På sosiale medier gikk også sangen sin gang, skriver Manchester Evening News.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær har fått fast jobb som manager i Manchester United. Video: Reuters Vis mer Vis mer