VIL HA DÅRLIGE TAPERE: Ole Gunnar Solskjær vil ha vinnermentalitet på treningsfeltet. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
VIL HA DÅRLIGE TAPERE: Ole Gunnar Solskjær vil ha vinnermentalitet på treningsfeltet. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Solskjær om krangling på trening: - Har ikke noe imot det

Ole Gunnar Solskjær vil at spillere skal være dårlig tapere på treningsfeltet for å skape en vinnermentalitet.

Tottenham - Manchester United søndag 17.30

Ole Gunnar Solskjær (45) og Manchester United er i disse dager på treningsleir i Dubai.

Laget bor på et femstjerners hotell i Emiratene, og Solskjær har uttalt at han ser på det som en mulighet til å bli bedre kjent med spillergruppa i varme omgivelser.

Laget dro også til Dubai på samme tid i fjor, da under José Mourinhos ledelse.

Solskjær har jobbet med mannskapet i snaut tre uker, og forteller at humøret er på topp i spillergruppa.

- Jeg har allerede lagt merke til at samholdet er bra, det er en fantastisk atmosfære. Det er en av grunnsteinene i alle lag. Dere må ikke være bestevenner, men kameratskapet og humøret i laget er fantastisk, sier Solskjær til MUTV.

Godt samhold er noe Solskjær selv har opplevd som spiller i Manchester United.

- Ja, selvfølgelig. Vi har en eller to krangler, men det er bare krav, standarden du setter. Hvis treningen ender med litt krangling, så har jeg ikke noe imot det, for det betyr at de er vinnere. Det betyr at de vil forbedre seg og vinne ting, og det er derfor vi er her, sier Solskjær.

Vinnerinnstilling

Nordmannen ville vært skuffet om laget hans tapte en treningskamp, og vil at spillerne skal ha samme innstilling.

- Hvis du slår deg til ro med å tape på trening, vil du tape kamper når det virkelig gjelder, sier Solskjær.

Etter fem strake seire mot antatt svakere motstand, er kampen på Wembley en skikkelig prøvelse for Solskjær og mannskapet hans.

- Selvfølgelig blir det tøft, men igjen, vi kan gjøre det vanskelig for dem. De har styrker og svakheter, vi har styrker og svakheter. Det er en slik kamp hvor du trenger, det er det samme med cupkampen mot Arsenal, vi trenger de kampene før vi skal ut i Champions League mot Paris Saint-Germain. Det er den ultimate testen, sier Solskjær.

Manchester United trakk Arsenal på bortebane i FA-cupen.

Kritikk

Dubai er for øvrig den største byen i De forente arabiske emirater, og har kommet under kritikk for brudd på menneskerettighetene ved gjentatte anledninger.

Derfor har Amnesty kritisert Manchester Uniteds valg om å reise til Dubai. Du kan lese mer om den saken i artikkelen under.