FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hadde god grunn til å være fornøyd etter den viktige seieren over Tottenham. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hadde god grunn til å være fornøyd etter den viktige seieren over Tottenham. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester United vant 1-0 mot Tottenham

Solskjær om managerspørsmålet: - Tenker overhodet ikke på det

Ole Gunnar Solskjær forholder seg til at han har ferie i juni, selv om stadig flere annonserer ham som en mulig permanent Manchester United-manager.

Tottenham - Man United 0-1 (0-1)

LONDON (Dagbladet): En smørblid Ole Gunnar Solskjær møtte pressen etter 1-0-seieren over Tottenham. Og inni seg må han ha kjent på en stor lettelse.

For han kunne bokføre sin sjette strake seier av seks mulige etter 1-0 over Tottenham. Mye takket være keeper David de Gea, som hadde hele elleve redninger og sto som en levende vegg i kveld.

- Det er lov å ha en god keeper, sa Solskjær før han entret presserommet på Wembley.

Etter hvert som Solskjær leverer stadig nye seire, går diskusjonen om han er en aktuell kandidat for å få Manchester United-jobben permanent. Det vil ikke 45-åringen snakke om.

- Jeg gjør bare jobben min hver dag til kontrakten går ut i slutten av juni, tror jeg. Jeg skal ha en ferie da, så jeg tenker overhodet ikke på det, svarer Solskjær på VGs spørsmål.

I et intervju med malaysiske Stadium Astro, der tidligere spisskollega Teddy Sheringham figurerer som ekspert, letter han derimot litt på sløret.

- Jeg skulle ha startet oppkjøringa med Molde i morgen. Nå er jeg på Wembley. Det er fantastisk. Jeg ser fram til disse månedene. For tre uker siden satt jeg i sofaen min og spiste potetgull. Nå er jeg her, sier Solskjær.

- Får de deg tilbake i Molde, eller blir du i Manchester litt lenger? spør Sheringham.

- Det er planen. Jobben min er til slutten av sesongen, så får vi se hvor lenge det varer, svarer Solskjær.

- Jeg må si noe. Hvis du fortsetter å få slike resultater, Ollie, så vil du gi klubben et problem som de vil ha og som du vil ha. Det var det du ville, var det ikke?

- Jo, selvfølgelig. Du vil fortsette med denne seiersrekka, så får vi se hvordan det ender, svarer Solskjær.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Hyller de Gea

Marcus Rashford scoret seiersmålet for de røde djevlene, men det var de Gea som ble de rødkleddes store helt etter en rekke fantastiske beinparader.

- Han hadde en kamp, var det mot Arsenal for noen år siden? Men han skulle holdt et par av dem, så … Han hadde kanskje en eller to fantastiske redninger og resten handler om konsentrasjon og være i riktig posisjon. Vi har hatt noen store keepere i denne klubben, og jeg tror han utfordrer både Edwin (van der Sar, journ.anm.) og Peter (Schmeichel, journ.anm.) om førsteplassen historisk sett, sier Solskjær om spanjolen.

Etterpå fikk Solskjær spørsmål om denne seieren smakte best av de seks seirene han har vært med på som manager for de røde.

- Det er selvfølgelig en vanskelig bane å komme til. Spurs er i form for tiden, de scorer mål, de har noen fantastiske spillere. Og vi forsvarte oss veldig bra og hadde selvfølgelig en god keeper. I andre omgang ble det hardt arbeid, kanskje det var vår egen skyld, og de skapte mange sjanser. I første omgang syns jeg det var spot on, sier Solskjær, som mener forsvaret var fantastisk i kveld.

Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle og Reading har i tur og orden blitt slått på veien. I kveld måtte Tottenham også gi tapt, etter å ha stanget mot en forsvarsmur og en god keeper bak dem gjennom en hel omgang.

Saken fortsetter under lenken.

Fantastiske

- Lagånd er det første. For det andre så kan vi forsvare oss. Jones og Victor (Lindelöf) var fantastiske, med Luke (Shaw, journ.anm.) og Ash (Ashley Young, journ.anm.) ved siden av dem. Vi har den beste keeperen i verden, det har jeg sagt mange ganger. Og vi har skikkelig fart på topp og målet var et fantastisk mål av Rashie (Marcus Rashford, journ.anm.). Det er vanskelig å score fra den vinkelen med høyrefoten og innsida. Jeg trodde han skulle gå for nærmeste stolpe, men det var en veldig bra avslutning, sier Solskjær.

HYLLES: Ole Gunnar Solskjær hylles av United-fansen etter en prikkfri start som manager for storklubben. Video: Christian Monge Vis mer

Pogba sto nok en gang for en stor prestasjon da han slo ballen på første ballberøring til Marcus Rashford på løp, i forkant av kampens eneste scoring.

- Vi oppmuntrer ham til å gå fram og trekke tilbake og ta returløp. Men når du har egenskapene og blikket som Paul har, det så du med pasningen på målet. Det var selvfølgelig et bra løp av Rashford, men Paul er en av de beste midtbanespillerne i verden når han angriper, så du må la ham angripe. Så har du Ander (Herrera, journ.anm.) og Nemanja (Matic, journ.anm.), to fantastiske, hva kaller du det. energien de gir oss og balansen de gir oss hjelper Paul til å angripe, sier Solskjær om franskmannen som endelig har blomstret igjen.

Saken fortsetter under lenken.

- Lagånden var massiv

Nordmannen var klar på at seieren over Tottenham, som gjør at Manchester United bare er sju poeng bak London-laget, var veldig viktig før fortsettelsen.

Chelsea, som ligger på den viktige fjerdeplassen, ligger seks poeng foran.

- Seieren vas massiv. Lagånden var massiv. Troen og gleden i garderoben er helt fantastisk og vi har selvfølgelig jobbet på visse ting i uka vi har vært borte, og når gutta ser fordelene av det arbeidet, både det fysiske og det taktiske, så er det massivt. Resultater som dette mot store lag gir deg selvtillit, sier Solskjær.

Solskjær har normalt svart på noen spørsmål på norsk i presseseanser etter kamper, men i kveld hadde ikke 45-åringen tid.

Liverpool22183150-1057
Manchester C.21162356-1750
Tottenham22160646-2248
Chelsea22145340-1747
Arsenal22125546-3241
Manchester U.22125544-3241
Watford2295832-3232
Leicester2294926-2531
West Ham2294930-3231
Everton2286833-3130
Wolverhampton2185823-2529
Bournemouth22831131-4227
Brighton22751024-3026
Crystal Palace22641220-2822
Burnley22631323-4321
Southampton22471123-3919
Cardiff22541319-4119
Newcastle22461216-3118
Fulham22351420-4914
Huddersfield22251513-3711