Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær om Molde-helten: - Han kan bli toppscorer

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener Mohamed Elyounoussi like gjerne kunne stått med fem, og ikke bare to, scoringer etter to runder.

TOPPSCORER? Moldes Mohamed Elyounoussi utligner til 1-1 i eliteseriekampen mellom Stabæk og Molde på Nadderud stadion. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror Elyounussi kan bli årets toppscorer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TOPPSCORER? Moldes Mohamed Elyounoussi utligner til 1-1 i eliteseriekampen mellom Stabæk og Molde på Nadderud stadion. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror Elyounussi kan bli årets toppscorer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, det kan han, svarte Solskjær på spørsmål om Mohamed Elyounoussi kan ende opp som eliteseriens toppscorer i år. 

- Han er veldig målfarlig, så da handler det om å ta vare på sjansene og ha litt flaks. Han kunne hatt både to og tre mål forrige helg, og han kommer alltid til målsjanser, fortsatte Molde-treneren, som hadde flaks da han valgte å ikke bytte ut Elyounoussi mot Stabæk søndag kveld. 

- Jeg hadde tenkt til å ta ham av før han scoret, ja. Han hadde ikke en av sine beste dager, men det er sånn type fotballspiller han er: Han kan plutselig dukke opp og score mål. Han er alltid målfarlig, så du har egentlig ikke lyst til å ta ham av. 

- Det viktigste er laget 21 år gamle Elyounoussi viste at han fortjente å bli værende på banen, for i det 66. og 75. minutt satte han ballen i nettet og snudde på egenhånd kampen for Molde, etter at Birger Meling hadde sendt vertene Stabæk i ledelsen i første omgang. 

I fjor scoret «Moi» tolv mål og var ti mål bak toppscorer Alexander Søderlund. Om toppscorersnakket har han følgende å si: 

- Jeg har jo scoret tosifret antall med mål de siste sesongene, og jeg ønsker jo å gjøre det igjen. Det viktigste er uansett å bidra for laget, men det er alltid gøy å kunne score mål. Det første målet er det alltid vanskelig å få, så det er godt å være i gang. 

- Per-Mathias bestemmer Molde-spilleren var ikke blant landslagssjef Per-Mathias Høgmos utvalgte da troppen til privatlandskampene mot Estland og Finland 24. og 29. mars ble tatt ut. Elyounoussi forteller at han ikke stresser med det, men innrømmer at A-landslaget alltid er målet. 

- Man ønsker jo selvfølgelig å spille på høyest mulig nivå. Det er et mål, så da får jeg bare vise at jeg fortjener det. Men nå fokuserer jeg på der jeg er, og på U21-landslaget. 

Solskjær vil ikke si hva han mener landslagssjefen bør gjøre. 

- Det er Per-Mathias som må bestemme om han vil ha «Moi» med, men jeg er i alle fall veldig glad for at vi har ham her. 

Roste Gudjohnsen og Singh To andre spillere Molde-sjefen er glad for å ha i laget, er islendingen Eidur Gudjohnsen og midtbanegeneralen Harmeet Singh, som nylig returnerte til Molde etter et kort opphold i danske Midtjylland. 

- I denne kampen fikk vi se hva Eidur kan gjøre for oss - han var veldig, veldig god i annen omgang. Selv om det var en vanskelig bane, hadde han roen til å ta ned ballen og spille medspillerne sine gode, sa Solskjær. 

Annet enn at private årsaker ligger bak beslutningen, har ikke Singh ønsket å utdype hvorfor han ville tilbake til Molde og kjøpte seg ut av kontrakten i Danmark. Solskjær er i alle fall fornøyd med å ha midtbanespilleren tilbake i klubben. 

- Vendingene av spillet har vi lett litt etter, og han er en sånn spiller. Vi synes det er kjekt å ha ham tilbake. Hva som har skjedd, det får Harmeet eventuelt snakke om selv, sa Solskjær.

(NTB) 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart