Stormet banen og slo til spiller

Solskjær om skandalen:
- Ikke pent å se

Noen timer etter at en tilskuer stormet banen og slo ned en spiller i Championship, stormet en annen kampen mellom Arsenal og Manchester United.

SKANDALE: Aston Villa-stjernen Jack Grealish ble slått ned av en tilskuer i søndagens Championship-oppgjør mot rivalen Birmingham. Video: Viasport/Viaplay. Vis mer

LONDON (Dagbladet): Kampen mellom Arsenal og Manchester United skulle være høydepunktet denne helga på den britiske fotballøya, men det er derbyet mellom Birmingham og Aston Villa som stjeler overskriftene søndag kveld.

Ti minutter ut i Championship-kampen ble Aston Villa-kaptein Jack Grealish slått i ansiktet av en tilskuer som stormet banen.

I kampen mellom Arsenal og Manchester United stormet også en tilskuer banen. Supporteren skal ha skubbet til Manchester United-midtstopper Chris Smalling før han fortsatte inn på banen for å ta del i Arsenals målfeiring av 2-0-scoringa.

- Jeg har ikke sett akkurat hva som skjedde, men dette burde ikke være et sted der noen kan løpe ut på banen. Det er ikke pent å se, sier Solskjær.

Saken fortsetter under bildet.

STORMET BANEN: Denne tilskueren stormet banen under oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United. Foto: Skjermdump fra TV 2.
STORMET BANEN: Denne tilskueren stormet banen under oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United. Foto: Skjermdump fra TV 2. Vis mer

- Vi må bare sørge for at vi får spille fotball og at de ser på fotball. Det er en av de tingene som man ikke vil se, sier Solskjær om Grealish-slaget.

En person arrestert

Birmingham-supporteren som slo til Grealish, ble geleidet av banen av sikkerhetsvakter mens han sendte slengkyss mot fansen.

West Midlands-politiet opplyser at en mann er arrestert etter hendelsen.

- Et angrep på en spiller, er fullstendig uakseptabelt og uhørt. Majoriteten oppførte seg fint, men dessverre har kampen blitt ødelagt av dette, sier politioverbetjent Nick Rowe ifølge BBC.

Birmingham forsikrer om at supporteren vil utestenges på livstid fra kamper på hjemmebanen St Andrew’s.

- Det som skjedde har ingen plass verken i fotball eller i samfunnet. Jack er en Birmingham-gutt og uavhengig klubbtilhørighet, burde han ikke ha blitt rammet av dette. Det finnes ingen unnskyldning, sier klubben.

- Det er en situasjon som ingen spiller burde havne i. De som spiller kampen må føle seg trygge og vite at de ikke vil bli rammet av en slik type oppførsel, sier English Football League i en uttalelse.

Svarte med scoring

Jack Grealish svarte ved å score matchvinnerscoringen etter 67 minutter i Birmingham-derbyet, som endte 1-0.

- Spillernes trygghet er det viktigste. De går utpå banen for å underholde 20 000 fans. Det er jobben deres. Jeg støtter lokal rivalisering. Det er flott, men det får være grenser. Det er en skam, sier Villa-trener Dean Smith.

Birmingham-trener Gary Monk omtaler det som en «kvalmende hendelse» på Twitter, og ber videre om den strengeste straffen tilgjengelig.

- Det er rivalisering og du blir engasjert, men du skal aldri komme ut på banen. Det er ondskapsfull oppførsel, sier tidligere Birmingham-spiller Darren Carter på BBCs lokale radiokanal.