Solskjær om sønnen: - Har hatt tøffe år

Kristiansund-spiller Noah Solskjær (19) kan komme til å spille mot pappa Ole Gunnar Solskjær (46) i kveld. Blomstrer etter motgang.

SE TV: Ole Gunnar Solskjærs sønn, Noah, er med i troppen til Kristiansund når de skal møte Manchester United til kamp i Oslo på tirsdag. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
  • Kristiansund - Man. United, kl. 19.00 på TV 2

Så har dagen kommet for alle med hjerte i Manchester United. Klokka 19.00 spiller den engelske giganten treningskamp mot Kristiansund på Ullevaal stadion.

Ikke bare er det den største kampen på norsk jord i år med tanke på publikum og omsetning. Det kan også bli et sensasjonelt møte i familien Solskjær.

Noah Solskjær spiller vanligvis på G18-laget til Kristiansund. Men han er med i A-lagstroppen som skal møte United. I teorien kan han senke laget til sin egen far på nasjonalarenaen!

MIDTBANESPILLER: Noah Solskjær er en spiller i framgang. Slik presenteres han på hjemmesida til Kristiansund.
MIDTBANESPILLER: Noah Solskjær er en spiller i framgang. Slik presenteres han på hjemmesida til Kristiansund. Vis mer

Dagbladet intervjuet Solskjær på Ullevaal i går. Om møtet med sønnen sier han:

- Jeg synes det er kjempeartig for gutten at han får sånne opplevelser. Han har hatt noen tøffe år i fotball med operasjon og litt motgang, og så har jeg sett at han har blomstret litt etter hvert. Han har fått være med og trene med A-laget, og det synes jeg er kjempeartig. Hvis han eventuelt kommer innpå, får jeg kontre med å sette innpå noen gode spillere selv, sier Solskjær og smiler.

På hjemmesida til Kristiansund går det fram at Noah Solskjær er 190 centimeter høy og veier 82 kilo. Han er midtbanespiller. Da NRK møtte ham for noen dager siden, var han klar på at han gledet seg til kampen:

- Det hadde vært kjekt å spille, sier han.

- Hvordan kommer faren din til å reagere hvis du scorer, da?

- Han hadde sikkert syntes at det var kjekt.

FORVENTINGER TIL KAMPEN: Noah Solskjær forteller om hans forventninger til dagens kamp mellom Manchester United og Kristiansund. Video: Dagbladet Vis mer

Overfor NRK beskriver Kristiansund-trener Christian Michelsen unge Solskjær som en fremadstormende spiller. Pappa Solskjær var selv 23 år da han gikk fra Molde til Manchester United i 1996.

Møtet med Kristiansund blir nest siste kamp for Manchester United før sesongstarten mot Frank Lampards Chelsea 11. august. Om målsettingen for sesongen sier United-treneren til Dagbladet:

- Når vi kommer mot slutten av sesongen, så ønsker vi å kjempe om trofeer. Jeg ser mange grunner til at vi kan det. Vi har mange gode spillere. Holdningene har vært gode. Vi må bare bli stabilt gode på det nivået jeg vet vi kan, og vi vil gjerne spille i Champions League neste år.

SE TV: Et stjernespekket Manchester United befinner seg i Oslo. Tirsdag spiller de treningskamp mot Kristiansund. Reporter: Emilie Rydning. Video: Fredrik Filtvet og Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer