Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær om van Gaal: - Det gjør vondt å se på, men han skal ha ros for én ting

Gleder seg over suksessen til sine tidligere elever, men liker ikke utviklingen i Manchester United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag spiller Manchester United sesongens presumptivt enkleste seriekamp når tabelljumbo Aston Villa kommer på besøk til Old Trafford. Ole Gunnar Solskjær spilte elleve sesonger for Manchester United og holdt senere på å bli manager for nettopp Aston Villa.

Molde-treneren følger spent med på dagens oppgjør, som Louis van Gaals menn må vinne. Rødtrøyene ligger på 5. plass i Premier League, fire poeng bak byrival Manchester City på den viktige 4. plassen som gir Champions League.

Den plassen trenger Solskjærs gamleklubb for å lokke til seg spillere av verdensklasse til neste sesong.

- Da jeg var i Manchester United, var 2. plass katastrofe. Nå håper vi å klare 4. plassen. Det gjør vondt å se på. Det er ikke sånn det skal være i Manchester United. Nå er det ekstremt viktig for oss å klare Champions League, sier Solskjær til Dagbladet.

43-åringen er lidenskapelig opptatt av fotball og følger med på det aller meste som skjer i fotballverden.

- Da jeg var mindre, så jeg alt av kamper. Nå er det så mange kamper som sendes at det er umulig å se alt, men jeg følger fortsatt veldig mye med. Og selvfølgelig ser jeg mye på Manchester United.

Gir van Gaal litt skryt Solskjær liker imidlertid ikke den negative utviklingen som har skjedd etter at Sir Alex Ferguson abdiserte fra tronen. De trofaste klubbprinsippene regjerer ikke like lenger, mens resultatene har uteblitt.

Men Solskjær gir van Gaal ros for én ting.

- Van Gaal skal i hvert ha for at han har gitt mange unggutter sjansen. Det er en viktig del av klubbens DNA å satse på egne unggutter. Det er moro å se at det fortsatt gror godt bakfra, sier 43-åringen.

Blant annet har Marcus Rashford (18) kommet som et skudd de siste månedene, mens Timothy Fosu-Mensah (18) ble hyllet for prestasjonene mot Tottenham forrige runde.

Solskjærs eks-elever herjer Disse er imidlertid for unge for at de var en del av juniorlaget som Solskjær hadde ansvaret for før han ble Molde-trener for første gang. I stedet herjer mange av hans tidligere elever i andre Premier League-klubber, blant annet hos serieleder Leicester.

- Jeg har trent fire av de som kommer til å bli seriemester nå med Danny Drinkwater i spissen. Det er fantastisk artig. Drinkwater, Tom Cleverly og Magnus Wolff Eikrem kjempet om midtbaneplassene da jeg trente juniorlaget. Det er gøy å se tilbake på. Det var en veldig fin tid å være trener der. Danny Welbeck, Rafael og Fabio trente jeg også.

I tillegg var Jesse Lingard (23) under Solskjærs vinger på reservelaget. I dag er Lingard en viktig brikke i van Gaals mannskap.

- Den beste læremesteren Solskjær bygger sin trenerfilosofi på mange av de samme prinsippene som Ferguson gjorde. Det samme gjør Manchester Uniteds assistentmanager Ryan Giggs, som fort kan bli van Gaals avløser.

- Vi hadde den beste læremesteren i Ferguson. Da jeg var 30 år, var jeg 100 prosent sikker på at jeg ikke skulle bli trener. Jeg trodde ikke Gary Neville skulle bli det eller. Men det skjedde noe med oss som hadde Ferguson som læremester, forteller Solskjær.

- Han fikk oss til å tenke. Han fikk spillerne til å skjønne at spillerne selv er ansvarlige for jobben som må legges ned. Det utvikler spillerne og menneskene. Jeg vet ikke hva klubben tenker, om Giggs blir Manchester United nye manager eller ikke. Det blir spennende å se, konkluderer mannen som avgjorde Champions League-finalen i 1999.

HARDT PRESSET: Louis van Gaal trenger en seier mot Aston Villa i dag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
HARDT PRESSET: Louis van Gaal trenger en seier mot Aston Villa i dag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer
Hele Norges coronakart