SOLSKJÆRS REAKSJON: Slik reagerte Solskjær på seieren over Arsenal. Video: Viasat

Solskjær om vanskelig valg: - Har hatt hodebry

Ole Gunnar Solskjær har hele tiden hatt et luksusproblem i Manchester United. Det ble verre i kveld.

Arsenal - Manchester United 1-3

ENGLAND (Dagbladet): Drømmestarten vil ingen ende ta for Ole Gunnar Solskjær, som står med smått utrolige åtte seire av åtte mulige som manager.

I kveld var det Arsenal som måtte bite i gresset etter at Manchester United nok en gang viste hvor effektive de kan være hvis angriperne får ferten av mål.

- Det er fantastisk å gå videre i cupen. Det er en av de hardeste kampene du kan få, sier Solskjær til BBC etter kampen.

Mot Tottenham og Arsenal brukte Solskjær angriperne bredt og Jesse Lingard i en såkalt falsk nier. Nordmannen fikk spørsmål om han kommer til å fortsette med den taktikken mot storlag som Liverpool og PSG, som venter på motsatt banehalvdel seinere denne måneden.

- Jeg kommer ikke til å gi den informasjonen, sier Solskjær med latter i stemmen.

- Det kommer an på, kommer an på hvem som er friske for øyeblikket og hva vi mener er riktig. Vi tenkte veldig hardt på det før vi kom hit, men vi jobbet bra gjennom uka og det fungerte. Det er noe vi kan endre på, sier Solskjær.

Sanchez i varmen

Nordmannen valgte å starte med Alexis Sanchez og Romelu Lukaku på topp, og førstnevnte scoret, mens belgieren hadde to målgivende pasninger.

Særlig etterlengtet for Sanchez, som har slitt med skade i en lengre periode.

- Jo mer selvtillit du får, jo mer ønsker du å trene på banen og du stoler på deg selv. Han har vært skadet i det siste, så det var fantastisk å se ham spille 65-70 minutter i kveld. Han kan bare forbedre seg, og jeg tror han vet det selv, sier Solskjær om Sanchez på pressekonferansen etter kampen.

Vanskelig valg

Det betydde samtidig at Anthony Martial og Marcus Rashford ble hvilt. Laguttaket var, og er, alt annet enn lett for Solskjær.

- Når du har gode spillere er det vanskelig å utelate dem og lett å ta dem ut. Det var like lett å sette Sergio (Romero) i mål som å sette Eric (Bailly) inn som midtstopper, men det er vanskelig å utelate David (de Gea), for han er den beste keeperen i verden, men du stoler på spillerne dine, sier Solskjær til MUTV.

- Jeg har hatt hodebry siden jeg kom hit, fordi laget er fullt av gode spillere. Det er opp til oss å velge riktig taktikk og spillere. Vi må hvile et par siden det er noen store kamper som kommer snart. Men vi har friske bein, sier han til BBC om det å velge ut laget.

Hvis Sanchez og Lukaku fortsetter å levere varene på banen, vil det bli veldig vanskelig å benke to av fem angripere i form.

Sto løpet ut

Mot Tottenham falt Manchester United sammen etter pause, til tross for at de holdt ut 1-0-seieren, noe som har vært kjenningsmelodien de siste kampene. I dag sto de røde løpet ut og scoret også på en kontring seint i kampen.

- I dag så vi mer ut som et skikkelig lag. Vi var mer strukturerte. Vi jobbet hardt for å forsvare oss og på kontringene. Kontringer er klassisk Manchester United - Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Ji Sung-park - vi har scoret så mange mål i Arsenal opp gjennom årene, sier Solskjær og fortsetter:

- Det var et stort steg fram i dag. Det var en skikkelig forbedring fra Tottenham-kampen. Det er lett å bli ivrig og snakke om framtiden, men vi må bare jobbe videre og tenke på neste kamp.

- Holdningene vi viser når vi stormer framover er fantastisk, sier nordmannen til Manchester Uniteds egen TV-kanal.

Trekningen av den femte runden i FA-cupen er mandag, og Solskjær har ikke noen ønskemotstandere.

- Det hadde vært fint å få hjemmekamp, men i dag har vi slått en av favorittene. Men hvis du skal vinne denne turneringen, trenger du en eller to skikkelige forestillinger og i dag var det fantastisk, mener Solskjær.