Solskjær optimist til tross for tre strake tap

- Jeg har vært ute for langt verre før.

BERGEN (Dagbladet): Brann - Molde 1-0 (0-0)

Molde gikk i kveld på sitt tredje tap av tre mulige i Tippeligaen, og det begynner å likne på en liten krise i Molde. Med seier til RBK i morra vil Ole Gunnar Solskjærs lag ligge hele ni poeng bak sin kanskje største rival allerede. Solskjær mener likevel at spillerne kan være stolte i kveld.

- Vi følger planen. Ingen blir kåret til seriemester, eller syndebukk etter tre kamper. Så jeg er kald og rolig. Jeg sover godt om natten. Jeg har vært ute for langt verre før, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.
- Det var en jevn kamp. De har en kjempesjanse og det målet. I dag var det marginene igjen. Det går an å snakke om det hele tiden, men.... Vi skal være stolte over innsatsen i dag, det var mange som løp til krampa tok oss i dag igjen. Gutta kan være stolte av seg selv, sier Solskjær til C More.

På spørsmål om hva som blir trenerens største utfordring fremover, svarer han:

- Det er få gutta til å fortsette å tro på det vi gjør, og at vi ikke plutselig skal gjøre noe helt annet. Plutselig er gresset grønt igjen, sier Solskjær.

Det har aldri skjedd før under Ole Gunnar Solskjærs ledelse at Molde har gått på tre strake tap. Ikke siden 2009 har moldenserne tapt tre kamper på rad.

PÅFØRER MOLDE NOK ET TAP: Branns Amin Askar senker Molde med kampens eneste scoring. Molde og Ole Gunnar Solskjær står med tre strake serietap, og kan ligge hele ni poeng bak RBK i morra.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PÅFØRER MOLDE NOK ET TAP: Branns Amin Askar senker Molde med kampens eneste scoring. Molde og Ole Gunnar Solskjær står med tre strake serietap, og kan ligge hele ni poeng bak RBK i morra. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Når vi taper tre kamper på rad er det ikke en tilfeldighet lenger, mener Molde-spiller Kristoffer Vatshaug.

- Det var en fortjent seier til Brann, sier Daniel Berg Hestad til C More etter kampen.

Brann vant fortjent Vanligvis blir det målrikt i vestlandsderbyet mellom Brann og Molde. Men denne lørdagskvelden ble det kun Amin Askars scoring som sørget for at Molde tapte sin tredje kamp på rad.

Brann åpnet best, og hadde flere gode sjanser til å gå opp i ledelsen de første 45 minuttene. Men da det avgjørende touchet skulle settes inn, ødela uflaks, udyktighet og en gressbane som ligner mer på en humpete åker enn en gressbane for de rød-hvite.

Men Branns spisser Martin Pusic og Erik Huseklepp kombinerte godt, og fikk god hjelp av en sterk midtbane. Branns nyinnkjøpte Stèphane Badji temmet Moldes midtbane med sin rå styrke og gode pasninger, og ble av en lokal jury kåret til Branns beste spiller.

Molde på sin side hadde sine sjanser, men det var Brann som ledet an før pause.

Bommet på åpent mål Brann hadde presset også etter pause, og burde ha tatt ledelsen i det 56. minutt. Huseklepp spilte seg fri på høyresiden, og innlegget kunne Pusic stupe inn, men traff utrolig nok tverrliggeren. Her burde Brann gått opp i ledelsen.

Men alt i alt var det en fortjent seier til hjemmelaget. Molde på sin side har fått en sjokkerende dårlig start. Men laget har vært mer uheldig enn dårlig. Det kan være en trøst for Solskjær som har slitt med de berømte marginene så langt i sesongen. Men noen krise er det ikke — ennå.

- Det var veldig herlig. Vi legger ned en gedigen innsats i dag, og slipper ikke Molde til mange sjanser, sier Jonsson til C More.