Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær overrasket Ferdinand med utspill på første trening:
- Hvor mye? 330 millioner? Hæ?!

Rio Ferdinand husker godt hva Ole Gunnar Solskjær sa på den første treningen han hadde med Manchester United.

IKKE IMPONERT: Ole Gunnar Solskjær ga uttrykk for at prislappen på Rio Ferdinand var høy da han så ham på første trening. Her står han og tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson å ser på midtstopperen på Carrington. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Ole Gunnar Solskjær ga uttrykk for at prislappen på Rio Ferdinand var høy da han så ham på første trening. Her står han og tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson å ser på midtstopperen på Carrington. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Juli 2002 ble Manchester United enige med Leeds om å kjøpe midtstopper Rio Ferdinand for 30 millioner pund (rundt 330 millioner norske kroner etter dagens kurs). Det var ny overgangsrekord for en forsvarsspiller på den tiden.

Når spillere får den merkelappen på seg, forventes det naturligvis store ting fra dem på gressmatta. Bare spør Manchester Uniteds Paul Pogba, som har blitt kritisert flere ganger denne sesongen etter rekordovergangen fra Juventus i sommer.

Og skal vi tro Rio Ferdninand, var ikke Ole Gunnar Solskjær særlig imponert over midtstopperen på første trening, iallfall ikke med tanke på den høye prislappen hans.

For Ferdinand fikk følgende spørsmål fra Facebook-bruker Scott Duncan, som ble videresendt til ham under en samtale med FourFourTwo.

- Jeg vet at fotballspillere alltid sier at de ikke bryr seg om overgangssummer, men det at du ble verdens første forsvarsspiller som ble solgt for 30 millioner pund, til Manchester United, må ha satt litt press på deg?

Og dette er svaret fra Rio Ferdinand:

- Egentlig ikke. Den mest nervøse tiden var den første treningsøkten. Vi spilte «piggy-in-the-middle» («dritten i midten») og jeg kunne høre Ole Gunnar Solskjær si: «Hvor mye? 330 millioner? Hæ?!». Jeg hadde forventet det fra Keano (Roy Keane journ.anm.) eller Butty (Nicky Butt journ.anm.), men ikke ham. Dette er lagkameratene dine og du ønsker å imponere dem. Men når du går ut på banen tenker du ikke over det. Jeg har aldri snakket om overgangssummer, med unntak av med pressen.

Ferdinand spilte hele tolv sesonger i klubben fra 2002 til 2014, og blir sett på som en av de beste midtstopperne i England gjennom tidene. Det spørs om ikke Solskjær og resten av United-troppen innså at Sir Alex Ferguson hadde gjort et meget godt kjøp til tross for den høye summen.