Solskjær overrasket mange

Mange reagerer på at Ole Gunnar Solskjær gjorde store endringer på laget. - Ville startet med samme lag, melder manageren.

HØYDEPUNKTER: Se høydepunktene fra kampen. Video: Viaplay
Publisert

Leicester - Manchester United 3-1

Det var nok mange som hevet øyenbrynene da de fikk se lagoppstillingen til Manchester United i FA-cupens kvartfinale.

Etter at de røde slo AC Milan i Europa League, gjorde Ole Gunnar Solskjær fem endringer på laget. Han benket blant annet formspillerne Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Tidligere United-forsvarer Gary Neville er overrasket over at det ble gjort så store endringer.

- De slo West Ham forrige uke, og så er jeg overrasket over at laget ble rullert så mye. Jeg vet at han har gjort det tidligere, Ole Gunnar Solskjær, men her hadde de en god sjanse. Når du tenker på semifinaletrekningen som fant sted i pausen, som betydde at vinneren ville møte Southampton, sier Neville til Sky Sports.

Southampton slo Bournemouth 3-0 tidligere søndag, og er klare for semifinalen. I den andre semifinalen møtes Chelsea og Manchester City.

- Southampton i semifinalen er ikke enkelt, men for en mulighet. Og jeg mener denne spillergruppa må vinne et trofé under Solskjær, sier Neville.

Neville innrømmer at han er «demoralisert», fordi han mener turneringen var Uniteds store sjanse til sølvtøy denne sesongen. Klubben har ikke vunnet noe siden mai 2017.

- Ville gjort det samme igjen

Solskjær innrømmet også etter kampen at Paul Pogba og Donny van de Beek bare kunne spille én time. Likevel er han krystallklar.

- Jeg ville startet det samme laget igjen, svarte Solskjær da han fikk spørsmål om det var en tabbe å bruke Pogba og van de Beek fra start, når de ikke er i full form.

- Vi følte de hadde 45 minutter i seg, de er viktige spillere for oss, derfor startet vi med dem, sa Solskjær.

Nordmannen pekte også på at Fernandes har spilt mye fotball denne sesongen.

- Han er ikke umenneskelig, han er også et menneske, uttalte Solskjær.

Reaksjoner

Engelske aviser er delt i synet på Solskjærs valg om å rullere så mye på laget, men er skjønt enige om at de røde ikke var gode for dagen.

«Ole Gunnar Solskjærs feilslåtte rullering kostbart for Manchester United som krasjet ut av FA-cupen», skriver Daily Mirror.

«Solskjær hadde rett til å rullere, men Uniteds FA-cupexit var en katastrofal forestilling», skriver The Athletic.

Solskjær overrasket mange

«Hans statistikk i disse kampene er i beste fall suspekt. Det er faktisk rett og slett ikke bra nok», skriver BBC om Solskjærs cupresultater med United.

«Iheanacho i form straffer fryktelige Red Devils», skriver The Sun.

«Manchester Uniteds eneste håp om sølvtøy denne sesongen er nå Europa League», skriver Sky Sports.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer