Solskjær på benken i kveld

Ole Gunnar Solskjær sitter trolig på benken når Manchester U møter Dynamo Kiev i skjebnekampen på Old Trafford i kveld. Dagbladet.no følger kampen direkte.

Det så lenge ut til at Solskjær skulle overta David Beckhams høyrekantrolle i kveld. Beckham var påtenkt en sentral rolle, fordi Nicky Butt er skadd og Paul Scholes suspendert.

I dag friskmeldte Butt seg sjøl, og manager Alex Ferguson er en bekymring lettere.

For sjøl med Ronny Johnsen på skadelista, var det Butt han har tenkt mest på før kampen.

450 mill. kroner

- Nicky er den viktigste. Jeg ville gjerne hatt med ham i denne kampen, sier Ferguson til Manchester Evening News.

Med Butt tilbake starter Ole Gunnar Solskjær på benken, mens United fortsetter med formspissene Andy Cole og Teddy Sheringham på topp.

Men går kampen ikke helt etter planen kommer superreserve Solskjær helt sikkert inn. For det er mye som står på spill på Old Trafford i kveld.

Uniteds økonomer har regnet ut at klubben taper 450 mill. kroner dersom det blir tap - og en tidlig avskjed til Champions League. Summen inkluderer både TV-penger, Uefas deltakerpenger og tapte inntekter i United-butikkene verden rundt.

Manager Ferguson tror ikke Solskjær og United-gutta trenger ekstra motivasjon foran hjemmekampen i kveld.

- Spillerne mine er ikke redd sånne kamper. Det er ikke akkurat som å gå inn i løvens hule. De gleder seg og stoler på hverandre. De har gjort dette i årevis, sier Ferguson.

Kan bli utslått

Han advarer likevel mot Dynamo Kiev, som rundspilte United i den første kampen i Ukraina.

- Alle spillerne er viktige. Vi tåler ikke gratispassasjerer i denne kampen. Det skjer jo også sjelden. Onsdag kveld handler om laginnsats, sier Ferguson som tror den defensive usikkerheten mot Anderlecht er borte nå.

- I kveld vet spillerne at hvis vi leder 1-0 er vi likevel bare et spark unna å bli slått ut av Champions League. Jeg håper det skjerper både disiplin og konsentrasjonen, sier Sir Alex.

Manchester United (trolig lag): Barthez - Irwin, Brown, G. Neville, P. Neville - Beckham, Keane, Butt, Giggs - Sheringham, Cole.