Solskjær på lønnstoppen

Glem Petter Solberg og Shampo. Ole Gunnar Solskjær tjener aller mest av alle norske idrettsmenn. Se lista!

Det er Økonomisk Rapport som har utarbeidet lista over lønna til norske sportstjerner det siste året. De har lagt sammen lønn, bonuser og sponsorpenger - og Solskjær rager øverst.

Manchester United-spissen tjener ifølge magasinet hele 26,6 mill. kroner i året. Hele 24,5 mill av årslønna, eller nesten en halv mill. kroner i uka, kommer fra klubben.

Rallystjernen Solberg legger seg pent inn på andreplass på lista med 20 mill. kroner. En inntekt som økes betraktelig de neste årene med den nye Subaru-kontrakten han undertegnet i år.

De tre neste er fotballspillerne Tore André Flo, John Arne Riise og John Carew. NHL-proffen Espen Knutsen havner på sjetteplassen, med under halvparten av Solskjær-lønna.

Hvis noen er misunnelige på de høytlønnede norske stjernen, kikk i stedet på Formel 1-verdensmester Michael Schumacher. Tyskeren er verdens mest skattede utøver med en årslønn på 600 mill. kroner.

 • Norges best betalte sportsmenn (vurdert av Økonomisk Rapport):

  1. Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) 26,6 mill. kroner
  2. Petter Solberg (WRC, Subaru) 20,0
  3. Tore André Flo (Siena ) 18,8
  4. John Arne Riise (Liverpool) 18,4
  5. John Carew (Roma) 16,5
  6. Espen Knutsen (Columbus Blue Jackets) 11,2
  (Dagbladet.no)

MEST OG MIDDELS:</B> Ole Gunnar Solskjær lønnes best av norske utøvere, men havner i gruppe to i Manchester U. Roy Keane og Ryan Giggs er i gruppe 1.
SNART BEST:</B> Petter Solberg danker trolig Solskjær vekk fra lønnstoppen neste år. Her fra seiersfesten etter Rally Australia.