Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær presser Semb

PISA (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (25) presser Nils Johan Semb til å ta en avgjørelse om landslagsframtida hans. Solskjær sier rett ut at han ikke er noe godt alternativ som flankespiller for Norge. Det beste pressmiddelet er en god spissjobb mot Italia.

Solskjær tok et ærlig oppgjør med flankerollen etter at han overraskende fikk jobben som enslig spiss mot Italia.

Solskjær betrakter ikke seg selv som en fullgod flankespiller, og mener han bare klarer å yte 80- 85 prosent av det han er god for i en slik posisjon.

  • Det er et tall verken Solskjær eller Nils Johan Semb kan ta med seg inn i resten av EM-kvalifiseringen.

Erkjennelsen fra Solskjær handler om mye: Ydmykhet, selvtillitt, ærgjerrighet og ambisjoner. Men først og fremst er det et sterkt signal til landslagssjefen om at han heretter forventer å bli betraktet som spiss - ingen ting annet.

Mot Italia i kveld er det faktisk slik. Men mest som et eksperiment - og i påvente av at Tore André Flo er spilleklar igjen.

Lekt

Med mindre hele Fotball-Norges ønske går i oppfyllelse: At Ole Gunnar Solskjær bekrefter storformen den siste tida, og gjør seg bortimot udiskutabel som spiss til EM-kvalifiseringen mot Hellas 27. mars.

I så fall presser han Nils Johan Semb på enda et felt - og forhåpentligvis mot en løsning på spissproblematikken som Dagbladet har etterlyst lenge:

  • Tore André Flo ut som flankespiller.

Nils Johan Semb har tidligere lekt med tanken. Under VM, da Dagbladet lanserte Egil Østenstad som spiss, med Flo på en flanke. Og seinere, da Sigurd Rushfeldt var innom landslagstroppen.

Giftigste

Fordelene med en slik løsning er åpenbare:

  • Norge får både Solskjær og Flo på banen. Solskjær er for tida en av Europas giftigste spisser, og Flos betydning for Norge er velkjent.
  • Norge kan veksle mellom én og to spisser uten å foreta innbytter.
  • Flo får operere mer med ansiktet mot motstanderens mål, og med større bevegelsesfrihet.

Uaktuelt

Nils Johan Semb fintet ut en rekke lagspekulanter i forkant av det overraskende uttaket av Solskjær som spiss:

  • Søndag sa han at Solskjær er best som én av to spisser - men at det er uaktuelt å starte med to mot Italia.
  • Mandag drillet han John Carew og Egil Østenstad som enslige spisser på treninga, med Solskjær på venstreflanken.
  • I går foretok han ingen synlige grep som tilsa at Solskjær skulle bli valgt.

Forundring

Også Ole Gunnar selv uttrykte i går forundring over at han endte opp som spiss på bakgrunn av de signalene som ble gitt gjennom treningene her i Pisa.

I utgangspunktet var det Nils Johan Semb som la press på Solskjær i går. Men i praksis kan det fort bli omvendt. Det største presset la Solskjær uansett på seg selv i går.

Og slik gjør bare en spiller som bobler av selvtillit og spilleglede. I kveld skal han ut i den vanskeligste jobben en norsk fotballspiller kan få: Enslig spiss mot en av verdens beste fotballnasjoner.

Så seint som etter VM-kampene mot Skottland og Marokko fortalte han Dagbladets lesere at han syntes synd på Tore André Flo som enslig spiss på et norsk landslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media