Solskjær punger ut for supertalentet Wan-Bissaka

Ole Gunnar Solskjær har omsider fått sin mann. Aaron Wan-Bissaka er klar for Manchester United, og får gode råd av en klubblegende.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Aaron Wan-Bissaka er klar for Manchester United. Det bekrefter klubben på sin nettside.

Høyrebacken har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over de fem neste åra. Summen skal ligge på rundt 50 millioner pund.

- Aaron er en av de beste unge forsvarsspillerne i Premier League. Han har riktig arbeidsmoral, talent og mentalitet til å spille for Manchester United, og han er akkurat det typen spiller vil leter etter for å hjelpe oss med å forbedre oss og fortsette videre, sier Ole Gunnar Solskjær på klubbens nettside.

Daniel James ble sommerens første signering for Manchester United da han vandret inn portene på Old Trafford for noen uker siden. Nå har Ole Gunnar Solskjær hentet sin andre spiller som United-manager.

- Aaron er en ung, sulten spiller som er villig til å lære, og det er viktig i hans alder. Jeg er fornøyd med at han har signert for oss, og vi ser fram til å fortsette hans fantastiske progresjon, sier Solskjær.

Aaron Wan-Bissaka kommer fra Crystal Palace, som endte på tolvteplass i Premier League. Engelskmannen imponerte stort for London-klubben forrige sesong, og blir regnet som et stort talent. Nå er det Solskjær og United som skal få gleden av ungguttens ferdigheter.

Høyrebacken selv er også naturligvis strålende fornøyd med å ha kommet til klubben.

- Det er en utrolig følelse og en ære å kalle meg selv en Manchester United-spiller. Det er noe jeg vet bare et fåtall av spillere kan si, forteller Wan-Bissaka til Uniteds nettside, og fortsetter:

- Jeg kan ikke vente med å komme i gang og integrere meg i laget. Jeg vil ha en kort pause etter U21-EM, men jeg ser fram til å trene med manageren og mine nye lagkamerater på oppkjøringsturneen.

21-åringen gjennomførte medisinske tester på Uniteds treningsanlegg, Carrington, torsdag, og har signert en seks år lang kontrakt som strekker seg fram til 2025. Ifølge engelske medier skal han tjene 80 000 pund i uka - åtte ganger så mye som i Crystal Palace.

I videovinduet øverst kan du bli bedre kjent med Manchester Uniteds nysignering, som blir klubbens fjerde dyreste spiller.

Dermed er overgangssagaen rundt Wan-Bissaka over. Det er lenge siden ryktene først kom, og forhandlingene mellom de to klubbene skal ha foregått i lang tid.

Etter et skuffende U21-EM med England, reiser Wan-Bissaka nå på en liten sommerferie, før han blir med United på oppkjøringen før neste sesong om noen uker.

Ifølge Sky Sports vil han få draktnummer 29.

Utsatt posisjon

Høyrebacken er en av posisjonene de rødkledde har hatt problemer med de siste åra. Fast inventar gjennom flere sesonger, Antonio Valencia, fikk minimalt med tillit forrige sesong, og har nå forlatt klubben.

Ashley Young er ikke en naturlig høyreback, men har fått mye tillit under Solskjær og José Mourinho. Engelskmannen har vært gjenstand for mye kritikk, og flere mener at 33-åringen ikke lenger holder mål.

Diogo Dalot er et annet alternativ i posisjonen, men det virker ikke som 20-åringen får tilliten som førstevalg ennå. Portugiseren har i tillegg en rekke ganger bekledd en mer offensiv rolle fremover i banen.

Rooneys råd

Wayne Rooney spilte for United mellom 2004 og 2017, og få kjenner klubben bedre enn den legendariske spissen.

Nå spiller han for D.C. United i USA, men Rooney følger fremdeles med på det som foregår på andre siden av Atlanteren.

33-åringen kommer med følgende råd til den ferske United-spilleren.

- Kos deg. Spill uten frykt. United er en fantastisk klubb – én av, om ikke den aller beste i hele verden. Du må omfavne det og ta til deg kulturen i klubben. Lær deg historien og gi ditt aller beste, men jeg er sikker på at trenerne vil fortelle ham alt dette.

Ikke ferdighandlet

Nå har Manchester United sikret seg to spillere, men det er lite som tyder på at det ikke blir mer aktivitet fra de røde djevlene.

Solskjær & co. koples hyppig til en rekke spillere, og blant de som nevnes mest, finner vi Newcastles Sean Longstaff, Leicester City-spiller James Maddison og Barcelona-stopperen Samuel Umtiti.

I tillegg kan en rekke nåværende Manchester United-spillere være på vei ut portene på Old Trafford. Marcos Rojo og Matteo Darmian skal være blant spillerne som anses som overflødige, mens fremtiden til Romelu Lukaku, Paul Pogba og David de Gea fremdeles er uviss.