Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær rasende på Basel-spiller etter Angans ørefik

Overspilte da Molde-spissen mistet hodet i 0-1 tap.

MISTET HODET: Davy Claude Angan klarte ikke å holde hodet kaldt da han langet etter Aleksandar Dragovic og ble utvist.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISTET HODET: Davy Claude Angan klarte ikke å holde hodet kaldt da han langet etter Aleksandar Dragovic og ble utvist.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Molde - Basel 0-1.

Ole Gunnar Solskjær er betinget optimist etter at hans Molde-lag tapte første kamp mot sveitsiske Basel 0-1 hjemme på Aker stadion etter å ha spilt med ti mann i over en time.

- Jeg synes vi var gode og jeg ser at vi kommer til å få muligheter til å score også på bortebane. Det var større risiko å jage en utligning og kunne få 0-2 i stedet, enn å satse på å score to mål i Sveits, sier Solskjær, ifølge rbnett.no.

- Skulle hatt straffe Etter bare 15 minutter spill fikk publikum hjertet i halsen da Moldes stopperduo Vegard Forren og Even Hovland felte en Basel-spiller på vei over 16-meterstreken. Den franske dommer Fautrel var mild og snill og lot det gå med frispark og ingen kort. Frisparket ble mesterlig berget av landslagets reservekeeper Espen Bugge Pettersen.

GJORDE SOLSKÆR FORBANNET: Aleksandar Dragovic pådro seg Ole Gunnar Solskjærs vrede da han falt til marken som en sekk poteter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GJORDE SOLSKÆR FORBANNET: Aleksandar Dragovic pådro seg Ole Gunnar Solskjærs vrede da han falt til marken som en sekk poteter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

To minutter senere fikk kampens etter hvert mest omtalte navn, Davy Claude Angan, en stor mulighet. Fra skrå vinkel avsluttet han. Basel-målvakt Yann Sommer fikk en hånd på ballen som spratt videre mot mål. Sommer var heldig som kunne se den gå så vidt utenfor.

Ti minutter senere var Angan på farten igjen inne i feltet. Han ble dyttet av Aleksandar Dragovic og svarte med å gi tilbake en ekte norsk ørefik. Dragovic tok seg til hodet og falt som en potetsekk. Dermed rødt kort til Angan.

- Slik jeg oppfatter situasjonen er det straffe først og rødt kort til Basel-spilleren, så er det rødt kort til Angan. Men du må klare å holde deg på bena etter et sånt lite klapps, du ligger ikke på bakken i 90 minutter. Gutten springer rett i ryggen på Davy, og gjør det bare for å provosere. Angan snur seg og gir et lite klapps. Det er ikke et slag, men en hånd mot ansiktet er rødt kort. Angan trenger ikke å gjøre det han gjør, sier Molde-manageren.

LITT FOR ENKELT:Jaques Zoua fikk en enkel oppgave med å dytte retyuren fra Espen Bugge Pettersen i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LITT FOR ENKELT:Jaques Zoua fikk en enkel oppgave med å dytte retyuren fra Espen Bugge Pettersen i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Solskjær løp i pausa rett inn i presserommet for å se episoden. Til Basel-sjef Heiko Vogel, som han møtte i spillertunnellen, sa han hissig:

- Dette er en skam, hadde jeg gjort noe slik, hadde faren min aldri snakket til meg igjen.

Bugge-retur Kampen i hovedtrekk var preget av et langt høyere tempo og teknisk nivå enn Molde vanligvis opplever. Moldes kaptein, Daniel Berg Hestad, sto fram som en gigant til han ble byttet ut etter 78 minutter. Sammen med Knut Olav Rindarøy ble det fra Hestads side utvist en enorm vilje til å arbeide hardt for avansement.

Ti minutter ut i annen omgang kom Mattias Mostrøm til skudd fra 16-meteren. Ballen gikk rett på Basels keeper.

Så kom det som de fleste fryktet da Angan fektet seg ut av kampen. Basel gikk i angrep etter da 77 minutter var spilt og Basel fikk avsluttet rett på Bugge Pettersen. Ballen fikk han fomlet under seg og så den rulle mot målstreken. Uten å få fatt på den så han Basel-innbytter Jaques Zoua dytte den over mållinja.

Molde ga ikke opp og fortsatte å jobbe for muligheter til avslutning. Magne Hoseth fikk tatt i mot en god pasning inne i 16-meteren. I stede for å vende opp og avslutte, pirket han den videre til Rindarøy, som ikke fikk klem på avslutningen.

Hoseth fikk på ny sjansen på hodet minuttet før full tid. Innlegget ble møtt på bakerste stolpe og headingen gikk i fin bue mot mål. Basels keeper måtte ta ut full strekk for å plukke ned Hoseths forsøk.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær i samtale med dommer Fredy Fautrel fra Frankrike etter tapet mot Basel.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær i samtale med dommer Fredy Fautrel fra Frankrike etter tapet mot Basel.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media